Nyírbátorból Máriapócsra tartó cserkészzarándoklatot rendeznek szeptemberben

Nyírbátorból Máriapócsra tartó cserkészzarándoklatot rendeznek szeptemberben

Az Európai Útmutatók és Cserkészek magyarországi egyesülete hivatalos megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek keretében szeptember 6–7-én nemzetközi cserkészzarándoklatot szerveznek Nyírbátorból Máriapócsra.

A zarándoklat fő célja, hogy hálát adjanak az Úrnak a már az 1980-as évek végén vállalt hosszú cserkészévekért (a hivatalos alapítás dátuma 1999, de már több mint 10 éve működtek Magyarországon az Európai Cserkészszövetséghez kapcsolódó cserkészcsapatok), és hogy a Szűzanya közbenjárását kérjék az új cserkészév kezdetére.

A helyszínválasztás nem véletlen. Máriapócs európai hivatású kegyhely, hiszen nemcsak a magyar hívek ismerik és látogatják, hanem a környező országokból érkező zarándokok is. Az első csodatévő ikont a bécsi székesegyházban őrzik, és éppen Romániából, Szlovákiából, Ausztriából és remélhetőleg Ukrajnából is várják a zarándokokat, csakúgy, mint Magyarországról.

A zarándoklatra a 17 évnél idősebb cserkészeket, vezetőket és családjaikat várják, valamint papokat, papnövendékeket és más felnőtteket.

Hírdetés

A program része a résztvevők találkozója pénteken késő délután Nyírbátorban, ahol Cyril Vasil’ SJ érsek, kassai görögkatolikus püspök, az Európai Útmutatók és Cserkészek Nemzetközi Szövetségének korábbi lelki tanácsadója vezeti a Szűz Mária akathisztosz himnuszát. Másnap gyalog indulnak a máriapócsi kegyhelyre, ahol Kocsis Fülöp érsek-metropolita celebrálja a Szent Liturgiát.

A zarándoklatot közös ebéd zárja.

Forrás és fotó: Európai Útmutatók és Cserkészek Magyarországi Egyesülete

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »