Nyilvánosságra hozták a biztonsági kamerák felvételeit a Kapitólium ostromáról

Nyilvánosságra hozták a biztonsági kamerák felvételeit a Kapitólium ostromáról

A felvételeket a minisztérium arra hivatkozva nem akarta nyilvánosságra hozni, hogy veszélyeztethetik a nemzetbiztonságot – írja a Buzzfeed nyomán a Neokohn.

Mint ismeretes, néhány száz Trump-párti tüntető január 6-án benyomult a Kongresszus épületébe, hogy megállítsa a szavazatok számlálását. A betörést követően a biztonsági őrök lelőttek egy fegyvertelen nőt, négyen pedig egészségügyi komplikációk következtében haltak meg. Később egy rendőr is éltét vesztette, először úgy tűnt, egy ütés következtében, később kiderült, hogy agyvérzésben halt meg.

Az eseményeket követően a demokraták újabb impeachment eljárást indítottak Trump ellen, annak ellenére, hogy a volt elnök elítélte a támadást, az FBI pedig levadászta és bíróság elé állította a résztvevőket, akiknek az ügyei jelenleg is zajlanak.

Az FBI ilyen körözési fotókat hoz nyilvánosságra, amit önkéntes csoportok, mint a Zendülésvadászok Twitter-oldal, feliratoz és széles körben megoszt:

FBI #300-309. Please share across all platforms. Wanted by the FBI #CapitolRiot. If you know any of these individuals please contact the FBI at https://t.co/Cav3v0ywAb o Please do not post names on social media https://t.co/THAe9NHjHZ pic.twitter.com/M68NBoT6JW

— #SeditionHunters (@SeditionHunters) September 17, 2021

Hírdetés

Egyes demokraták zendülésnek nevezték a támadást, és egyenesen 9/11-hez hasonlították az esetet, annak ellenére, hogy a tömeg elsősorban anyagi kárt okozott. A republikánus politikusok közül többen kifejezték, hogy az FBI hasonló alapossággal kereshetné a tavaly nyári erőszakos lázongások résztvevőit, akik üzletek tömegeit rabolták ki és gyújtották fel…

A Buzzfeed által nyilvánosságra hozott felvételek alapján a tömeg céltalanul sétálgatott a Kongresszus folyosóin.

Prosecutors Lost A Fight To Keep A Set Of Jan. 6 Capitol Surveillance Videos Under Seal https://t.co/IwJekF6hSX pic.twitter.com/FTnNPoyuPU

— Zoe Tillman (@ZoeTillman) September 22, 2021

Egy felvételen például látható, hogy egy fedora kalapos férfi cigarettát osztogat, egy másikon pedig különböző zászlókkal vonuló emberek láthatók. Az elmúlt hónapokban több száz embert állítottak bíróság elé azok közül, akik részt vettek a Kapitólium elleni támadásban.

További videók itt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek