Nyilvánossá vált az Aldi bértáblája

Nyilvánossá vált az Aldi bértáblája

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. közzétette egész Magyarországra érvényes bérezési rendszerét. Ebből kiderül, az áruház adott pozícióra megyétől, régiótól függetlenül ugyanazt a bért garantálja munkavállalói számára.

A cég bérezési rendszere transzparens, és nem tesz különbséget az országon belül földrajzi régiók szerint, Sátoraljaújhelytől Sopronig minden Aldi üzletben ugyanazt a bértáblát alkalmazza – szögezi le közleményében az áruházlánc. Eszerint kivételt csak a nagy forgalmú, kiemelt üzletek képeznek, amelyek a rendkívül magas vásárlói létszámból adódóan nagyobb terhelést jelentenek az ott dolgozóknak, így az ő munkájukat még magasabb bérrel honorálják.

Január elsejétől az idei emelés következtében mind a bolti eladók, mind a logisztika területén az áru-összekészítők kezdő bére heti 40 órás munkaidőre vetítve bruttó 272 269 forint, amely a cafeteria keretén belül további nettó 8333 forinttal, illetve 5000 forintos Erzsébet utalvánnyal egészül ki.

Ezzel a dolgozók bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve eléri a havi 292 319 forintot.

Hírdetés

Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forintot kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzletek dolgozóinak BKV-bérletet is biztosít a cég – olvasható a közleményben.

A kiemelt üzletekben ennél is magasabb a bolti eladó munkatársak bruttó juttatása: a kezdők 322 319 forintot, míg a már tíz éve az Aldinál dolgozók 417 519 forintot kereshetnek.

A boltvezetők bruttó járandósága a cafeteria elemekkel kiegészítve 517 119 forintnál kezdődik, azonban a kiemelt boltokban elérheti a havi bruttó 844 519 forintot is.

A közlemény szerint a cégnél heti 20, 25, 30, 35 és 40 órás munkavégzésre is lehetőség van. Az Aldi tájékoztatása szerint a bolti területen az alkalmazottak 75 százaléka részmunkaidőben dolgozik, a legkedveltebb a heti 30 órás foglalkoztatottsági forma.

A bolti munkatársaknak 10 százaléka, a boltvezetőknek pedig 30 százaléka már 10 éve az Aldi munkavállalója. Az Aldi 2008-as magyarországi boltnyitásakor csatlakozó bolti dolgozók mintegy harmada a mai napig a cégnél dolgozik – közölték.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »