Nyíltan rasszista kijelentést tett a DK, mert Kocsis Máténak nemzeti színű lett a profilképe a Facebookon

„Kocsis Máté pedig ma ismét olyan alpári és elfogadhatatlan dolgot tett, ami tökéletesen bizonyítja az alkalmatlanságát bármilyen vezetői tisztségre. Józsefváros polgármestere ma nemzeti színűre cserélte profilképét”.

Ez a mondat a Demokratikus Koalíció honlapján közölt elnökségi közleményben jelent meg. A radikális atlantista párt közleményének magyarságra vonatkozó része azonban fokozott aggodalomra ad okot. A DK elnöksége szerint “bármilyen vezetői tisztségre alkalmatlanságot” jelent és elfogadhatatlan, ha valaki a nemzeti színű zászlót jeleníti meg saját Facebook-profilján. A párt ezzel nem csak nemzeti jelképeinket gyalázza, de a magyar származást nyilvánítja “vezetői tisztségre alkalmatlannak” és “elfogadhatatlannak”, ami azt mutatja, hogy a Demokratikus Koalíció nagyon is érzékeny nem csak saját tagjai, hanem az állami tisztviselők származására vonatkozóan is. Esetükben ez nem egy egyedüli dolog; az általuk képviselt irányzat más képviselői is hasonlóan járnak el. Ukrajnában a másfél éve hatalomra jutott radikális atlantista kormány külföldieket nevezett ki a minisztériumok élére. Így lett egy amerikai állampolgár Ukrajna pénzügyminisztere, litván a gazdasági fejlesztési miniszter, grúz az egészségügyi miniszter. Odessza régió kormányzója szintén grúziai. Mindegyik kinevezés az ukrán nép nyílt megszégyenítése volt, mert azt az üzenetet közvetítette, hogy a kormány szerint az ukránok közül nincs senki, aki alkalmas lenne a pozíció betöltésére.

A Demokratikus Koalíció – a fent idézett elnökségi közleménye alapján – ugyanezt képviseli Magyarországon, és hátránynak tartja a magyar származást. A rasszista nyilatkozatot ráadásul egy olyan párt elnöksége tette, ami nyíltan képviseli az Európai Egyesült Államok megalapítását, vagyis leplezetlenül hirdeti a magyar államiság felszámolását.

Hírdetés

A radikális atlantista párt elsődleges célja az Európai Egyesült Államok – amerikai mintára – felépítése, ami a tagállamok szuverenitásának teljes feladásával jár, azok ugyanis az EEÁ megalapítása esetén minden állami jogkört át kellene adjanak egy európai kormánynak. A DK ennek jegyében mindent elkövet az euro-atlanti integráció mélyítése érdekében. Valahányszor egy adott kérdés kapcsán intenzív vita bontakozik ki a magyar közéletben, a DK olyan megoldási javaslatot tesz, ami idegen hatóságok bevonásával jár. A párt ezzel azt a gondolkodásmódot akarja meghonosítani Magyarországon, ami elfogadhatónak és valós alternatívának tekinti Magyarország állami jogköreinek átadását egy idegen hatóság számára.

A DK tevékenysége a fentiek miatt nemzetbiztonsági kockázatot jelent, teljességgel elfogadhatatlan, – ahogy az is elfogadhatatlan, hogy Magyarországon egy politikai szervezet a magyarsággal szemben rasszista kijelentéseket tegyen. A “szövegkörnyezetből kiragadás” kifogása nem mentség: ilyen, a nemzeti jelképekhez kötődést alkalmatlansággal összekötő kijelentés egyáltalán, semmilyen szövegkörnyezetben sem szabadna elhangozzon Magyarországon.

Hunhír.info – Hídfő.ru


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »