Nyíltan homoszexuális az új francia miniszterelnök

Nyíltan homoszexuális az új francia miniszterelnök

Napokig tartó találgatások után Emmanuel Macron meglepte Franciaországot azzal, hogy a 34 éves Gabriel Attalt választotta az ország új miniszterelnökének, aki még csak nemrég vette át a francia oktatási minisztérium irányítását, írja a Politico brüsszeli hírportál.

Nyíltan meleg az új francia miniszterelnök

A 2022. május 11-én készült képen Gabriel Attal akkori francia oktatási miniszter a párizsi államfői rezidenciáról, az Elysée-palotából távozik a heti kabinetülés után – magyarnemzet/MTI/AP/Francois Mori

Hírdetés

Attal, aki 23 évesen kezdte az intézményi politikát az egészségügyi minisztérium munkatársaként, Franciaország valaha volt legfiatalabb miniszterelnöke lesz – megelőzve a szocialista Laurent Fabiust, aki 1984-ben, 37 évesen Francois Mitterrand vezetésével került a kormány élére.

Gabriel Attal oktatási minisztert nevezte ki az új francia miniszterelnöknek Emmanuel Macron államfő – jelentették elnöki forrásokra hivatkozva kedden a francia hírtelevíziók.

Gabriel Attal nem sokkal azután, hogy 2018-ban csatlakozott a kormányhoz, nyilvánosan is kiállt, és elmondta, hogy homoszexuális és nyilvánosságra hozta azt is, hogy együtt van a Renew Europe jelenlegi vezetőjével, Stéphane Séjournéval.

Azóta információk alapján már szakíthatott a két politikai vezető, ám ezt nyilvánosan soha nem erősítették meg. Séjourné, aki köztudottan védi magánéletét, nem kívánta kommentálni kapcsolatuk állapotát, ahogy Attal sem mondott semmit.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »