Nyílt levelet küldött a holland kormány a bevándorlóknak

A holland kormány angol nyelvű nyílt levélben fordult kedden a potenciális bevándorlókhoz, mostoha körülményekre figyelmeztetve a Hollandiában letelepedni szándékozókat. A levelet Klaas Dijkhoff, a belbiztonsági és igazságügyi minisztérium államtitkára írta alá.

A dokumentumban felhívják a figyelmet, hogy nincs elegendő férőhely a befogadóközpontokban, így kezdetben sportlétesítményekben vagy sátrakban helyezhetik el őket. A menedékkérelmek elbírálása akár fél évig is eltarthat, illetve akinek elutasították a kérelmét, köteles azonnal elhagyni az országot – írták. A tartózkodásra jogosultak arra kényszerülhetnek, hogy konténerházakban vagy átalakított irodaépületekben lakjanak, egy fedél alatt más menekültekkel. Ezenfelül a levél külön kiemeli, hogy családegyesítés csakis az összes megfelelő engedély megszerzése esetén lehetséges, ami ugyancsak hosszú időt vehet igénybe.

Hírdetés

Hétfő este az állami televízióban mondott beszédében Dijkhoff megjegyezte, a nyílt levél egy újabb lépés a menekültáradat megfékezését célzó törekvésekben, hogy a menedékkérők pontosan tudják, mire vállalkoznak. „Ez nem egy kellemes, de fontos közlemény” – mondta. Az elmúlt két hétben mintegy ötezer menekült érkezett Hollandiába konfliktus sújtotta övezetekből. A holland hatóságok 60 ezer főre becsülik az idei évben a menedékkérők számát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »