Nyílt levélben vágott vissza Gyárfás az úszószövetség elnökének

Nyílt levélben vágott vissza Gyárfás az úszószövetség elnökének

„Sorra hallom, olvasom a személyeddel, valamint a velem kapcsolatos nyilatkozataidat. Rendre arról szólsz, hogy az ún. Gyárfás-korszak alatt a Magyar Úszó Szövetségben történt súlyos visszaélések feltárása ügyében mi mindent tettél és teszel” – kezdi a nyílt levelét Gyárfás Tamás, az úszószövetség korábbi elnöke.

Az ex-vezető levélben először megdicséri a jelenleg regnáló elnököt, Bienerth Gusztávot a vizes vb sikeres lebonyolításáért, hogy utána páros lábbal szálljon bele. 

Gyárfás a a nyílt levél végén kéri Bienerth Gusztávot, hogy a FINA Masters világbajnokság befejezésének másnapján, augusztus 21-én délelőtt 10 órakor a Duna Arenában, a sajtó nyilvánossága előtt közösen vitassák meg a tisztázásra váró kérdéseket.

Hírdetés

Az Atv.hu csütörtök reggel arról írt, hogy a „nagypolitika” elengedhette az MÚSZ elnökének a kezét, a sportállamtitkár Szabó Tünde (olimpiai ezüstérmes úszó) egy más témájú sajtótájékoztatóján jelentette ki, ő szakmai irányítást tartana kívánatosnak az úszók élén, bár nem szeretne ennél jobban beleszólni a folyamatokba.

A Heti Válaszban csütörtökön interjú jelent meg Fürjes Balázzsal, a kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosával, akit megkérdeztek arról, hogy a vizes vb után akár az úszószövetség vezetését is átvehetné. Erre úgy reagált, hogy a választás nincs napirenden, őt ilyesmivel a szövetség egyetlen tagszervezete sem kereste meg. „Ez pletyka, engem pedig pletykák nem foglalkoztatnak” – mondta.

Hétfőn a MÚSZ Ellenőrző Testület vezetője mondott le, ami lépéskényszerbe hozta az elnököt, akinek a szervezet alapszabálya szerint ebben az esetben 30 napja maradt Pósa Józsefné pótlására, azaz egy rendkívüli közgyűlés összehívására.

Kedd reggel egész pályás letámadásba kezdtek a sportág halhatatlanjai: Darnyi Tamás (négyszeres olimpiai bajnok), Rózsa Norbert (olimpiai bajnok), Hargitay András (háromszoros világbajnok), Szabó József (olimpiai bajnok), Risztov Éva (olimpiai bajnok), Güttler Károly (olimpiai és vb ezüstérmes, Európa-bajnok) is levélben jelezte, tarthatatlannak látják a szövetségben kialakult helyzetet.

Bienerth Gusztáv pénteken, a hat elnökségi tag lemondása után is úgy nyilatkozott: nem mond le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »