Nyílt levélben hívták meg az I. kerület polgármesterét a Bölcs Várba

Nyílt levélben hívták meg az I. kerület polgármesterét a Bölcs Várba

Az épület megtekintése, a díjnyertes felújítás eredményeinek és a házban folyó tevékenység egészének bemutatása érdekében nyílt levélben hívta meg a Magyar Nemzeti Bank oktatási főkoordinátora V. Naszályi Mártát, az I. kerület polgármesterét a Bölcs Várba – értesíettte a Gondolát az jegybank kommunikációs osztálya.

Képtalálat a következőre: „bölcs vár”

Előadás a Bölcs Vár nagytermében – bolcsvar.hu

A levél a polgármester múlt heti interjújában elmondottakra reagált, amelyben V. Naszályi Márta egyebek mellett a jegybank által létrehozott PADA alapítvány által az I. kerületi Úri utcában működő intézmény működésével kapcsolatban fogalmazott meg kritikus gondolatokat. A levél felhívja a figyelmet arra: az épületben nem működik borospince és étterem sem; a korábban rövid ideig nyitva álló egyetlen étterem épp a környék lakóinak jelzéseire reagálva, a jó szomszédság megteremtése és megőrzése okán zárt be.

A Dubéczi Zoltán elnöki főtanácsadó, az MNB oktatási programjainak főkoordinátora által levelében kifejtette: az Úri utca 21. szám alatt működő egykori Városháza épületének felújítása és újbóli, az épülethez méltó funkciók szerinti birtokba vétele egyszerre minősült értékmentő és értékteremtő beruházásnak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy helyreállítását az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezete, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága ICOMOS-Díjjal jutalmazta.

Csigalépcső – bolcsvar.hu

Hírdetés

Az épületben folyó tevékenységek közül Dubéczi Zoltán többek között kiemelte a Pécsi Tudományegyetemmel és a győri Széchenyi István Egyetemmel közösen szervezett, alapítványi támogatással létrejött doktori programokat, valamint a szintén a Bölcs Várban elindított, Kína és Közép-Kelet-Európa első, innovatív, kettős diplomát adó MBA képzését, a Fudan-Corvinus Double Degree MBA programot. Felhívta a figyelmet továbbá a házban működő PAGEO Geopolitikai Kutatóintézet tevékenységére, amelyért a szervezet a kínai-európai gazdasági kapcsolatokért kifejtett kutatói munka elismeréseként európai-kínai gazdaságkutatási díjban részesült.

Dubéczi Zoltán hangsúlyozta: az Alapítvány a sokáig zárt intézményt újra megnyitotta az érdeklődők számára, így a rendezvények ideje alatt és szervezett túrák formájában bárki megtekintheti a régi budai Városházát, az épületben működő PABOOKS könyvesboltot, valamint a budavári pénzverés történetét is bemutató érmekiállítást.

Folyosó – bolcsvar.hu

A jegybanki vezető külön jelezte: az épületben nem működik borospince és étterem sem; a korábban rövid ideig nyitva álló egyetlen étterem épp a környék lakóinak jelzéseire reagálva, a jó szomszédság megteremtése és megőrzése okán zárt be. Az épületben működő büfé a programokon részt vevő hallgatók és vendégek ellátását szolgálja.

Az épület – bolcsvar.hu

Dubéczi Zoltán az épület megtekintése, a díjnyertes felújítás eredményeinek és a házban folyó tevékenység egészének bemutatása érdekében meghívta az I. kerület polgármesterét és munkatársait a Bölcs Várba annak reményében, hogy a látogatás alkalmat ad az épülettel és az ott folyó munkával kapcsolatos tények megismerésére, bízva abban, hogy a személyes találkozót követően a kerület polgármestere is büszke lesz az irányítása alatt álló kerületben működő fontos építészeti, kulturális és multidiszciplináris központ eredményeire – zárul a jegybank közleménye.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »