Nyílt levél a Jobbik elnökségéhez Habsburg-ügyben

Tisztelt Jobbik elnökség!

Az elmúlt egy hétben egy internetes oldal több írásban és elég hosszasan foglalkozott a Jobbik által alapított és működtetett Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémiával, az ott folyó oktatással és az oktatókkal. (a hivatkozott cikkek itt találhatók: http://magyarhajnal.com/habsburgimadatot-tanitanak-vona-akademiajan/, http://magyarhajnal.com/vona-fotanacsadoja-marcius-15-felforgato-jellegu/ )Ezekben az írásokban többek között olyan megdöbbentő információkat találni, melyek alapjaiban kérdőjelezik meg a Jobbik eddigi ideológiájának, tagjai és szimpatizánsai felé közvetített, vállalt értékeinek valóságtartalmát. A dolog tisztázása érdekében kérem önöket, hogy legyenek szívesek nyilvánosan válaszolni az alábbi kérdésekre:

–          hogyan vélekedik a Jobbik a Habsburg-házról, a több évszázados magyarországi Habsburg uralomról?

–          mi a Jobbik hivatalos álláspontja az 1848. március 15-i forradalomról és az azt követő szabadságharcról? A forradalom és szabadságharc részt vevői valóban felforgatók voltak önök szerint?

Hírdetés

–          hogyan vélekedik a Jobbik a vesztes szabadságharc utáni megtorlásokról, kivégzésekről?

–          mi a Jobbik véleménye a 13 aradi vértanúról, kivégzésük esetleges törvényes vagy törvénytelen voltáról?

–          a Jobbik álláspontja szerint a fent említett pártakadémián oktatók személye és múltbéli megnyilvánulásaik alkalmasak-e arra, hogy objektív, hazafias oktatásban részesítsék az ott tanulókat? Olyan oktatásban, amely megfelel a Jobbik hivatalosan hangoztatott világnézetében foglaltaknak?

Kérem, hogy a fenti kérdésekre ne miattam reagáljanak. Válaszoljanak őszintén azért, mert az önök pártjának tagjai, szimpatizánsai ezekben a napokban pont ugyanezeket a kérdéseket teszik fel magukban és baráti, családi körükben. Válaszoljanak őszintén azért, mert tartoznak ennyivel azoknak a tízezreknek, akik az elmúlt években a Jobbik március 15-i rendezvényein megjelentek és talán az idei megemlékezéseken is rész szerettek volna venni.

A Magyar Hajnal Mozgalom nevében,
Kisgergely András


Forrás:magyarhajnalmozgalom.hu
Tovább a cikkre »