Nyílik az ajtó Lőw Zsolték előtt az angol válogatott kispadja felé

Nyílik az ajtó Lőw Zsolték előtt az angol válogatott kispadja felé

Thomas Tuchel aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – számolt be kedden a Sky Sports és a The Times. Az elmúlt években a magyar szakember segítette a tréner munkáját minden állomáshelyén.

Thomas Tuchel aláírta a szerződését, így ő lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – számolt be kedden a Sky Sports és a The Times.

A német tréner lesz a Háromoroszlánosok harmadik külföldi kapitánya az augusztusban elhunyt svéd Sven-Goran Eriksson (2001-2006) és az olasz Fabio Capello (2008-2012) után. A bejelentésére szerdán 14.30-tól kerül sor hivatalos sajtótájékoztató keretében.

Hírdetés

Az angol nemzeti csapatot jelenleg ideiglenesen Lee Carsley vezeti, miután Gareth Southgate a spanyolokkal szemben elvesztett Európa-bajnoki döntő után lemondott.

Az 51 esztendős Tuchel – akinek az elmúlt években Lőw Zsolt volt a másodedzője – az előző szezon végén távozott a Bayern Münchentől, azóta munka nélkül van. Az angol futball nem ismeretlen a számára, 2021-ben Bajnokok Ligáját nyert a Chelsea-vel.

Tuchelt korábban az angol válogatott mellett a Manchester Uniteddel is hírbe hozták Erik ten Hag vezetőedző lehetséges utódjaként.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »