Nyáron is sok veszély leselkedik az autósokra

A nyár elején érdemes egy szakszervizben átnézetni az autónkat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Autóklub Budapest és Pest megye régióvezetője. Gátfalvi Csaba szerint az extrém időjárási jelenségek is jelentős problémákat okozhatnak.

Sok autós téli gumival próbálja átvészelni a nyári időszakot is – mondta a Magyar Autóklub Budapest és Pest megye régióvezetője. Gátfalvi Csaba szerint ugyanakkor a téli abroncsokat nem arra találták, hogy nagy hőmérsékletben, meleg aszfalton is megállják a helyüket. Ettől nagyobb lesz a féktávolság, bizonytalanabb lesz a jármű.

Hírdetés

Vannak olyanok is, akik takarékoskodási célból lekoptatják a gumit szinte az utolsó milliméterig. Ez azonban csak pillanatnyi spórolást jelenthet, ha pedig baleset történik, akkor a költségek sokszorosára emelkedhetnek – emelte ki a szakértő.

Gátfalvi Csaba közölte, a nyár elején érdemes átfogó ellenőrzésre szervizbe vinni az autókat.

A nyári extrém időjárási jelenségek is nagy problémákat okozhatnak. A régióvezető szerint kevés autós foglalkozik az ablaktörlők vagy a lámpák beállításával, pedig eső idején ezekre szükség van, hiszen


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »