Nyárindító gyermektábor a Vártemplomnál

Nyárindító gyermektábor  a Vártemplomnál

Hozzád tartozom! címmel hirdette meg nyár eleji vakációs táborát a sepsiszentgyörgyi református vártemplom közössége azzal a céllal, hogy egy héten át tartalmas programot kínáljon a gyermekeknek. Hogy mekkora igény van a közösségformáló gyermekfoglalkozásokra, jól jelzi, hogy a tábor nyitónapján, hétfőn már több mint 250 óvodáskorú és iskolás gyermek kapcsolódott be a rendezvénybe, az előző évek tapasztalata alapján a szervezők azt becsülik, hogy a résztvevők száma ma tetőz.

Hétfő délelőtt sokan indultak gyermekeikkel a Vártemplom irányába, a gyülekezeti ház előtt pedig korcsoportok szerint alakították ki azokat a csapatokat, melyek a konfirmált fiatalok felügyelete és irányítása alatt kapcsolódnak be a hétre meghirdetett, változatos tevékenységekbe. Unatkozni nincs idő, a játszótértől a kertig, a templomudvartól a gyülekezeti teremig mindenhol mindig történik valami: jól ismert történetek elevenednek meg a bibliából, tanulságos mesék hangzanak el, lehet társasjátékozni és barkácsolni, szabadon játszani és önfeledten ugrálni a trambulinban, s közösen, hangosan, lelkesen énekelni. A néhány órás program a tanulás, hasznos időtöltés mellett arra is remek alkalmat teremt, hogy a nap végére új barátságok szövődjenek.

Hírdetés

Bucsi Zsolt Tamás lelkipásztor lapunknak elmondta, a hagyományos bibliahét mellett immár három éve szerveznek nyár eleji tábort is a gyermekeknek, melynek tematikáját két éve a KOEN Alapítvány munkatársai állítják össze. Az idei nyárindító tábort Hozzád tartozom! mottóval szervezték, s ennek kapcsán naponta más-más témát – Szüleim gyermeke vagyok, Testvér vagyok, Barát vagyok, Csapattag vagyok, illetve Isten gyermeke vagyok – dolgoznak fel énekléssel, bibliai történetekkel, kézműves-foglalkozásokkal, játékokkal. Megjegyezte, nagy segítség, hogy az ifjúsági közösségbe járó konfirmált fiatalok 20–30 fős csapata bekapcsolódik a tábor lebonyolításába.

A rendezvény hozadéka, hogy a vakációs foglalkozásokra jelentkezők közül többen visszatérnek ősszel és a gyülekezeti vallásórák résztvevői lesznek – mondta Bucsi Zsolt Tamás. Missziós célzata is van a tábornak, hiszen itt a vakáció, de sok családban egész nap dolgoznak, így nekik szeretnének segíteni, hogy legyen egy olyan hely a gyermekek számára, ahol tartalmas időtöltés mellett vallásos, keresztyén neveltetést kapnak – mutatott rá. Hangsúlyozta, a foglalkozás nem díjköteles, az a céljuk, hogy hasznos, értékes időtöltést biztosítsanak a gyermekeknek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »