Nyakunkon az újabb világvége?

Nyakunkon az újabb világvége?

Ha túlélte a szeptember 23-i apokalipszist ne örüljön sokáig, október 15-én ugyanis jön az újabb világvége. Az önjelölt asztronómus és numerológus, David Meade szerint egy ismeretlen csillagászati objektum okozza majd végzetünket, amely tüzet, szenvedést és halált hoz az amúgy is meggyötört bolygónkra.

Valószínûleg nem lepett meg senkit a szeptember 23-i végítélet elmaradása. Maga Meade is beismerte, hogy tévedett, de azóta újra leellenõrizte számításait, és immár biztos abban, hogy a hét éven át tartó megpróbáltatások október 15-én kezdõdnek. Ez alatt az idõ alatt hurrikánok, cunamik, valamint atomrobbanások fogják tizedelni az emberiséget, míg végül – talán a mindent túlélõ csótányokon kívül – semmi és senki nem marad a Földön.

Eltekintve a nukleáris fegyverek lõdözésétõl, természeti csapások igen gyakran érnek bennünket, valahogy azonban idáig nem pusztultunk ki tõlük. A másik igen érdekes kérdés, hogy miért tartana pont hét évig a teljes pusztulás? Valószínûleg erre sem tudnának épkézláb magyarázatot találni a világvége-teória hirdetõi. Ahogy az elõzõ „jóslat” esetében is, a végítélet hírnöke egy sokat emlegetett titokzatos bolygó, a Nibiru, amelynek létezését a NASA már számtalanszor cáfolta – emlékeztet az Origo.hu.

Minden egy tévedéssel kezdõdött. Két kutató, William Pickering és Percival Lowell matematikai számításai azt mutatták, hogy egy felfedezetlen bolygó keringhet a Naprendszerben. E tudósok megvizsgálták az Uránusz és a Neptunusz mozgását, és mivel eredményeik eltértek az elméleti értékektõl, arra következtettek, hogy egy ismeretlen, ám jelentõs tömegû bolygó található rendszerünkben. Még a keringési idõre is kidolgoztak egy becslést, eszerint a rejtélyes planéta 3500 év alatt kerüli meg központi csillagunkat.

Természetesen utólag kiderült, hogy a két úriember számításai hibásak voltak. Hogy miért, arra egy amerikai csillagász, Myles Standish világított rá 1992-ben: Pickering és Lowell idejében a mérési eszközök pontatlanok voltak. Ez azt eredményezte, hogy a Neptunusz tömegét túlbecsülték, és így hibás pályaadatokat kaptak a szakemberek.

Hírdetés

Bár a legújabb kutatások azt feltételezik, hogy csakugyan lehet egy kilencedik bolygó a Naprendszerben, ez nem azonos a szóban forgó Nibiruval.

A nyilvánvaló tévedés ellenére a misztikus bolygó gyökeret vert a köztudatban, olyannyira, hogy egy amerikai újságíró, Zecharia Sitchin külön legendát körített az égitest köré.

Meade annyira meg van gyõzõdve igazáról, hogy még könyvet is írt belõle. Mûve – amely az X Planéta: a 2017-es érkezés (Planet X – The 2017 Arrival) címet kapta – persze nem aratott osztatlan sikert az olvasók körében, különösen az után, hogy az általa jósolt szeptemberi világvége „kitolódott”. Akadt olyan rajongó, aki azért adott hangot csalódottságának, mert nem történt semmilyen tûzesõvel és halálos csapásokkal tarkított kataklizma a kérdéses napon.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »