Nyakon szúrták, elgázolták az apát – vádemelés a 49 éves feleség, és a 19 éves lánya ellen

Nyakon szúrták, elgázolták az apát – vádemelés a 49 éves feleség, és a 19 éves lánya ellen

Nyakon szúrták, elgázolták az apát – vádemelés a 49 éves feleség, és a 19 éves lánya ellen

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Tolna Megyei Főügyészség egy 48 éves nő és 19 éves lánya ellen, amiért a két nő egy tavaly őszi napon késsel támadt a családfőre, majd az asszony autójával szándékosan elgázolta a férfit.

A vádirati szerint a vádbeli eseményeket megelőzően néhány évvel a fiatal nő kapcsolata az édesapjával, azaz a sértettel – konkrét eseményre vissza nem vezethető okból – fokozatosan megromlott. Emiatt a sértett azokban az időszakokban, amikor a lánya otthon tartózkodott, átmenetileg el is költözött otthonról.

Hírdetés

2018. szeptember 18-án, este fél 9 körül azonban a sértett felesége és a lányuk azzal hívták haza a sértettet a bölcskei családi házukba, hogy békülni szeretnének vele. A sértett az előzmények miatt a hívást igen furcsának találta, emiatt a fiát is értesítette.

A vádlottak közölték a házba lépő sértettel, hogy „meglepetésük van a számára”, majd a felesége hátulról befogta a sértett szemeit, lánya pedig egy hegyes késsel nyakon szúrta, majd a védekezni próbáló sértettet darázsirtó spray-vel arcon is fújta.

Amikor a sértett ki akart menekülni a házból, felesége egy odakészített gumikalapáccsal – két alkalommal – hátulról fejbe ütötte.

Ezután a sértett több utcán át futva menekült, miközben a lánya üldözte, felesége pedig autóval hajtott utánuk, és lányuk mellett elhaladva – fékezés nélkül – hátulról elütötte a férfit, aki ettől a motorháztetőre, majd a szélvédőre csapódott, végül az út menti árokba esett.

A vádlottak a helyszínt azonnal elhagyták anélkül, hogy a sértett állapotáról meggyőződtek volna.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett. Mivel a nyakon szúrásnál a kés igen közel haladt el a nyaki verőér mellett, így a halálos eredmény elmaradása csupán a véletlenen múlott.

A vádirat szerint a vádlottak a bűncselekményt társtettesekként valósították meg. Az ügyészség velük szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltásukat szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »