Növekszik a betolakodó kontinensfoglalók németek iránti gyűlölete Berlinben

Berlinben egyre inkább növekszik a németek iránti gyűlölet – ismerte be szerdán a főváros tartományi belügyminisztere Andreas Geisel. A politikus reakcióját a Tagesspiegel keddi írása ihlette, amelyben berlini lakosok nyilatkoztak a városban eluralkodó erőszakról. A lap különböző hátterű berlinieket, köztük a bevándorlókon segítő önkénteseket kérdezett a mindennapi életükről és a velük történt incidensekről. A kapott válaszok megerősítették álláspontjukat: a városban egyre kevesebben érzik magukat biztonságban.

„Hallottam a németek iráni gyűlöletről szóló beszámolókról” – mondta a Tagesspiegelnek adott interjúban a szociáldemokrata belügyminiszter . Hozzátette, hogy a helyzet még nem terjedt el az egész városban, de elismerte, hogy egyre gyakrabban fordulnak elő erőszakos incidensek, és ezeket nem lenne helyes elhallgatni.

Agresszió és félelem a fővárosban

Hírdetés

Az újság különböző berliniek egyéni tapasztalatait gyűjtötte össze, akik azzal érveltek, hogy a városlakók már a saját bőrükön tapasztalják az agressziót és a félelemérzetet, főként a nők. A lap ezt a változást a bevándorlók megjelenésével magyarázta.

A Tagesspiel különböző hátterű berlinieket, köztük a bevándorlókon segítő önkénteseket kérdezett a mindennapi életükről és a velük történt incidensekről. A kapott válaszok megerősítették a lap álláspontját: a városban egyre kevesebben érzik magukat biztonságban.

A cikkben kitérnek arra, hogy az utcákon nőket zaklatnak, sokszor öltözködésük miatt, a parkokban pedig obszcén ajánlatokat tesznek nekik, és a bokrok közé „invitálják” őket. A válaszadók emellett azt is elmondták, hogy az arab férfiak úgy érzik, hogy az erőszakos közeledés mellett a kisebb bűncselekményeket is megúszhatják, hiszen a berlini rendőrség nem képes biztosítani a rendet az olyan no-go zónákban, mint a neuköllni Hermannplatz.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »