Novák Katalin viszontnácizva válaszolt a magyar gyerekektől rettegő svéd feminista miniszterlibának

Novák Katalin viszontnácizva válaszolt a magyar gyerekektől rettegő svéd feminista miniszterlibának

Bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert a családvédelmi akcióterv kapcsán tett kijelentései miatt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke a Magyar Hírlap szombati számában közzétett nyílt levelében.

Novák Katalin azt írta, megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által múlt vasárnap bejelentett családvédelmi akciótervről Annika Strandhäll Twitter-üzenetében azt állította: a 30-as évek Németországát idézi, és a kormány kihasználja a magyar nőket. (Ez az MTI sommázata, de az eredeti bejegyzésben csak általában a ’30-as éveket említi. Ugyanakkor kétség nem lehet, hogy mire célzott a feminista miniszter.)

Először is hadd gratuláljak ahhoz, hogy négy hónapos küszködés után nemrég sikerült megalakítani a svéd kormányt.

Ezután az államtitkár határozottan visszautasítja a svéd miniszter „vádaskodásait”.

Hírdetés

„Szokatlan és barátságtalan, hogy egy európai kormánytag egy másik európai kormányt ítéljen el belpolitika döntései miatt ily módon és ilyen stílusban, anélkül, hogy előtte legalább informálódott volna a hagyományos diplomáciai csatornákon keresztül” – írta Novák Katalin, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy Annika Strandhäll Magyarországot a "náci Németországhoz" hasonlítja. A két ország népesedéspolitikája közötti különbséget ezután a migrációra és a hazai gyarapodásra való építés alapján különbözteti meg. (Arra nem tért ki, hogy bevándorlókból, kötvénnyel vagy anélkül jut nekünk is kisebb dózisban, egyre több a munkaerőnyhiányt pótló olcsó ukrán vendégmunkás, itthon pedig az ómigránsaik szaporodnak a legjobban, hála a Fidesz cigányszaporító politikájának. Tiszta ’30-as évek…)

Novák Katalin levele végén kéri a svéd minisztert, tisztázza álláspontját abban a kérdésben, hogy szerinte az Európai Szocialisták helyesen működnek-e együtt olyan magyar baloldali pártokkal, amelyek a szélsőjobboldali Jobbikkal lépnek szövetségre. Ahogy a levélben írja:

Felhívom a figyelmét arra, hogy az Önök euró­pai szövetségese, a Magyar Szocialista Párt szorosan együttműködik a Jobbikkal, a magyarországi szélsőjobboldali párttal. Gyöngyösi Márton, a szélsőjobboldali Jobbik egyik parlamenti képviselője, aki ma a párt frakcióvezetője, néhány éve botrányt okozott ezzel a kijelentésével: itt az ideje, „hogy felmérjük azt, hogy Magyarországon és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”. Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért és a szocialisták koalíciójának korábbi miniszterelnök-jelöltje, aki jelenleg az Önök politikai szövetsége­seinek támogatásával főpolgármester-jelölt, egy interjúban azt mondta, hogy a zsidó képviselők listázása nem nácizmus. Miniszter Asszony komolyan aggódhat a politikai szövetségesei körül zajló események miatt.

Pedig szegény Kari Gerinek azóta már a Canossa-járása után megbocsátott a Maszihisz, de Slomó nélkül nincs kormányzatilag elfogadott kóser plecsni.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »