Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára

Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára. A magyar államfőt a beregsurányi határátkelőn a kárpátaljai megyei vezetők delegációja fogadta, ahol egyeztetéseket folytattak.

Novák Katalin ezt követően ökumenikus istentiszteleten vesz részt a beregszászi templomban, ahol beszédet fog mondani. Az államfő megkoszorúzza a helyi Szent István-szobrot, valamint megszegi az ünnepi kenyeret, amelyet – az esztergomihoz hasonlóan – ő maga sütött.

A nap hátralevő részében a köztársasági elnök találkozik egy elhunyt kárpátaljai magyar katona hozzátartozóival, valamint kárpátaljai gyermekekkel.

Hírdetés

Emellett tárgyalni fog a helyi magyar közösség politikai és vallási vezetőivel is.  Mindezt annak érdekében, hogy a szerdán megrendezésre kerülő Krími Platform fórumon, valamint az azt követő, Volodimir Zelenszkijjel folytatott bilaterális egyeztetésen első kézből tudja képviselni a kárpátaljai magyarok érdekeit, ismertesse jelenlegi helyzetüket és problémáikat.

Az ukrán elnök egyébként nemrégiben szintén Kárpátalján járt. Novák Katalint kárpátaljai látogatása során elkísérte Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke is.

Forrás: Magyar Nemzet

Borítókép: Novák Katalin hivatalos Facebook-oldala

The post Novák Katalin megérkezett Kárpátaljára appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »