Novák Előd nekiment Vona Gábornak

Novák Előd nekiment Vona Gábornak

Vona Gábort támadó levelet írt Novák Előd. Az alelnök hangsúlyozta: ha ő nem is lesz alelnök – mivel túl sokat kérdez –, akkor is folytatni fogja a munkát a Jobbikban.

A tagságnak címzett figyelmeztetésnek és nem a nyilvánosságnak szánta azt a Vona Gábor pártelnököt bíráló írást, amelyet több internetes portál is közölt a hétvégén – közölte a Magyar Idők megkeresésére Novák Előd. A Jobbik alelnöke – bár elismerte saját szerzőségét – nem kívánta kommentálni az általa leírtakat. Az ellenzéki párt belső levelezési fórumán megjelentetett írásban Novák Előd többek között arról beszél, hogy szerinte nem is a radikális, hanem inkább a kritikus elemeket tüntetné el Vona Gábor a Jobbikból. A levélben megemlíti, hogy többször megfogalmazott ellenvéleményt Vona Gáborral szemben négyszemközt, és olyan kritikákat is, amelyeket mások nem mertek. Sokszor maradt kisebbségben az elnökségi szavazások során is, de ezt mindig tiszteletben tartotta – írta az alelnök. Úgy vélte: a változásokkal a Jobbik a Fidesz útjára lép, ahol szerinte Orbán Viktor nem tűr meg ellenvéleményt.

Novák Előd szerint a pártelnök által tervezett lépéseknek köszönhetően a Jobbik a jövőben a jobb- és balliberálisok vágyait beteljesítve egy olyan színtelen, szagtalan párt lesz, amelyben az ő leváltása után a jövőben nem lehet majd megbeszélni az olyan kényes témákat, mint például azt, hogy miért nem számoltatják el Simicskát, vagy miért avatna holokauszt-emlékműveket Vona Gábor radikálisként. Nem teheti fel továbbá azt a kérdést sem, hogy miért szerveztek ki egy százmilliós székházat magántulajdonba jobbikos pénzből. Az alelnök ugyanakkor hangsúlyozta: ha ő nem is lesz alelnök – mivel túl sokat kérdez –, akkor is folytatni fogja a munkát a Jobbikban.

Novák Előd megjegyzi írásában azt is: nem az elnöknek van pártja, hanem a pártnak van elnöke, és emiatt a közösség érdeke kellene, hogy az első legyen. Az alelnök szerint „a közösség nem azt tartja az érdekének, hogy az általa preferált jelöltek ne is indulhassanak a választáson, s így az általuk képviselt elvek ne jelenhessenek meg”. „Még egyetlen közönségdíjas tagja sem lehet az elnökségnek? Csak az, akit az egyszemélyes zsűri arra alkalmasnak talál?” – teszi fel a kérdést Novák Előd, aki szerint Vona Gábor is elismerte, hogy a tagság többségi akaratával szemben foglal állást az alelnökök jelölésének ügyében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »