Novák az M1-en: "vétkesek közt cinkos, aki néma"

Novák az M1-en: "vétkesek közt cinkos, aki néma"

Párszakadáshoz vezet, ha Toroczkai Lászlót kizárják a Jobbikból és akkor erkölcsi kötelességünk lesz kilépni a pártból – mondta Novák Előd a Jobbik volt alelnöke az M1 Ma Reggel adásában.

Dúró Dóra visszahívásával kapcsolatban elmondta, hogy koncepciós eljárás és belső tisztogatás zajlik a Jobbikban. Egy szoros tisztújítás után inkább a kiegyezésnek lenne helye, mint a tisztogatásé.

Kifejtette: a párt két legnagyobb legitimitással rendelkező alelnöke Volner János és Apáti István sem támogatta Dúró Dóra kizárását és mandátumának visszaadását és a frakcióülésen nyíltan felszólaltak a képviselő mellett.

Emlékeztetett arra, hogy a képviselők visszahívhatósága intézményének bevezetését ő maga kezdeményezte, de nem azzal a céllal, hogy hatalomtechnikai célra használja a pártvezetés és azzal jogszerűtlenül visszaéljen.

Hírdetés

A volt képviselő elmondta, a választás előtt nem kívántak rontani a párt helyzetét pártvitákkal, de most itt az idő a problémák átbeszélésére.

A lélekkufárkodás mellett a párt pénzügyeiben is vállalhatatlan folyamatok vannak – fogalmazott a politikus, aki elmondta, hogy szerdai hatállyal lemondott a Jobbik pártalapítványában betöltött kuratóriumi tisztségéről, amelyet társadalmi munkában végzett.

Véleménye szerint az alapítványt hatalomtechnikai célokra használják és ezzel segítik a frakció egyben tartását.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbikból kilépő képviselők alapítanak-e egy új pártot elmondta, ha Toroczkai Lászlót kizárják, akkor az pártszakadáshoz vezet és erkölcsi kötelessége lesz kilépni neki is a pártból.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »