Nőtt a belügyi fegyveres testületek tagjai ellen indult eljárások száma

Nőtt a belügyi fegyveres testületek tagjai ellen indult eljárások száma

Az előző évihez képest emelkedett tavaly a szlovákiai belügyi fegyveres testületek – vagyis a rendőrség, a pénzügyőrség és a büntetés-végrehajtás fegyveres testülete – tagjai ellen indult eljárások száma – írta a TASR hírügynökség.

A statisztikák szerint 2023-ban 62 rendőr, 26 pénzügyőr, valamint a büntetés-végrehajtás fegyveres testületének 4 tagjával szemben indult büntetőeljárás valamilyen törvénysértés miatt. Ez a szám hattal több, mint egy évvel korábban.

A tavalyi évben a rendőrség tagjai ellen együttvéve 84 bűncselekmény ügyében indult eljárás, ezek legnagyobb hányadát hivatali jogkörrel való visszaélés miatt indították, tíz rendőr ellen pedig valamilyen testi sértés miatt, hét személy ellen pedig valamilyen vagyonellenes bűncselekmény miatt indult eljárás.

Hírdetés

A büntetés-végrehajtás fegyveres testületének tagjaival szemben indított eljárások sorában testi sértés, lopás és veszélyeztetés is szerepelt jogcímként.

A pénzügyőrök ellen indult büntetőeljárások többsége vesztegetés, illetve hivatali jogkörrel való visszaélés miatt lett elindítva.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »