Nosztalgia a 30 éve kivégzett diktátor sírjánál

Nosztalgia a 30 éve kivégzett diktátor sírjánál

Tucatnyi ember gyĹąlt Ăśssze az ĂŠppen 30 ĂŠvvel kivĂŠgzett Nicolae ĂŠs Elena Ceaușescu sĂ­rjĂĄnĂĄl megemlĂŠkezni RomĂĄnia „legjobb vezetőjĂŠről” – Ă­rja a G4Media.

A nosztalgikus gyertyagyĂşjtĂĄson ĂŠvről-ĂŠvre kevesebben vannak, az idĂŠn megkĂśzelĂ­tőleg 15 szemĂŠly vett rĂŠszt. A rĂŠsztvevők elmondtĂĄk a sajtĂłnak, hogy „RomĂĄnia legjobb vezetője Ceaușescu volt!”, majd hozzĂĄtettĂŠk, hogy „Most Cumpănașu lesz, Alexandru Cumpănașu.” Egy mĂĄsik rĂŠsztvevő viszont odaszĂłlt, hogy „Hagyjuk ezt a modern politikĂĄt, hagyjuk Cumpănașut.” ( szerk. megj.: Cumpănașu a RomĂĄnia ModernizĂĄlĂĄsĂĄĂŠrt Nemzeti KoalĂ­ciĂł (CNMR) elnĂśke).

Hírdetés

A 24 évig uralkodó diktátor házaspárt 1989. december 25-én végezték ki, egy rögtönítélő bíróság ítélete után. A katonai ügyészség népirtás bűntette, államhatalom aláásásának bűntette, felforgatás bűntette, állambiztonság veszélyeztetése céljából elkövetett ipari létesítmények megsemmisítése bűntette és a nemzetgazdaság lerombolása bűntette elkövetésével vádolta meg. (G4Media.ro)
NyitĂłkĂŠp: G4Media / Youtube


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »