Norvégia: hét hónapot kapott a nacionalista politikus, amiért több igazságot is kimondott Európa elpusztítóiról

Norvégia: hét hónapot kapott a nacionalista politikus, amiért több igazságot is kimondott Európa elpusztítóiról

Július 15-én hét hónap börtönre ítélték Hans Jørgen Lysglimt Johansent, a Szövetség – Alternatíva Norvégiának (Alliansen – Alternativ for Norge) párt elnökét.

Lysglimt Johansent hétfőn gyűlöletbeszédért, "meggondolatlan magatartásért" és pénzügyi csalásért idézték be az Oslói Kerületi Bíróságra. Az ítélet szerint 30 napja van arra, hogy fellebbezést nyújtson be.

"Ügyfelünket részben felmentették, részben elítélték az oslói kerületi bíróság ítéletében. Az ítéletet különvélemény alapján hozták meg" – mondta Jonas Berge, aki Bjørn Robert Antonsennel együtt képviselte Johansent a bíróságon. Berge azt is elmondta, hogy ügyfele csalódott, mert úgy véli, hogy nem követett el bűncselekményt.

Carl Graff Hartmann államügyész azt mondta, hogy az ügyészség fellebbezni fog azon ügyekben, amelyekben felmentő ítélet született.

A Szövetség ifjúsági csoportjának tagjai a világhálón rasszista és antiszemita mémeket tettek közzé, s a hatóságok úgy vélik, hogy a fiatalok Johansen pszichológiai ráhatásának révén hoztak létre és tettek közzé "gyűlölködő" mémeket, bejegyzéseket. Hogy pontosan ki készítette ezeket a mémeket, azt nem lehet megállapítani. Hartmann elmondta, hogy szerinte a bíróság túl szigorú követelményeket támaszt a bizonyítással szemben (magyarul nem lehet bemondásra, bizonyítékok nélkül elítélni valakit).

"Még mindig úgy gondoljuk, hogy vannak bizonyítékok arra, hogy Lysglimt Johansen pszichológiailag hozzájárult, és bátorította, hogy elkészítsék és publikálják. Ez elegendő a büntetőjogi felelősségre vonáshoz" – mondta Hartmann államügyész.

Johansent a biztosítási csalás vádpontban is felmentették. Johansen a felmentő határozatokkal elégedett. Ugyanakkor bűnösnek találták háromszori gyűlöletbeszéd elkövetésében.

Hírdetés

Az alperes gyűlöletkeltő kijelentéseit nem egy adott személyre irányozta elő, hanem általánosabb embercsoportokra hivatkozott. A bíróság álláspontja szerint a vádlott nyilatkozatait szigorúbban kell büntetni, mint az egyéni személyre irányuló egyedi eseteket – áll az ítéletben.

Bűnösnek találták, mert gyűlöletkeltő kijelentéseket tett zsidók, muszlimok és buzeránsok ellen. A három esetet az ítélet szerint külön kell elbírálni.

Lysglimt többek között azzal vádolta a zsidókat, hogy részesei a bevándorlásról szóló globális összeesküvésnek, amelyben a norvég politikusokat "zsidó lakájoknak" titulálta. Továbbá kijelentette a zsidókról, hogy alsóbbrendűek, barbárak, valamint "démonok által megszállt emberi lények". Azt is mondta, hogy a zsidók a kulturális marxizmus eszméjével igyekszenek lerombolni Norvégiát.

A muszlimokat és az arabokat söpredéknek, a homoszexuálisokat pedig perverzeknek és pedofiloknak nevezte.

Johansen többször éles kritikával illette Ervin Kohnt is (patkánynak titulálta), aki az oslói zsidó közösség vallási vezetője, valamint az Antirasszista Központ helyettes vezetője is. Kohn egyébként Magyarországon született, 1960-ban emigráltak a családjával Norvégiába.

Johansen elmondta, hogy teljesen ártatlannak érzi magát, s csak az igazság az, amit keres. Azt is elmondta, tudja, hogy a retorikája gúnyos, de ő csak egyszerűen humort használ, ami valakinek tetszik, másnak meg nem.

A norvégiai VG (Verdens Gang – A világ menete) című bulvárlap pakisztáni származású újságírója, Shazia Majid kijelentette Johansenről, hogy egy szemét, akiben semmi fény nincs, csupán a koromsötétség. Majdi azt is leírta, hogy a "A mi zsidóink az ország legkisebb kisebbsége. Meg kell védenünk őket, biztonságban kell érezniük magukat Norvégiában."

Ott is megfelelő színvonalon üzemel tehát a Független-Objektív Sajtó.

KG


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »