Norvégia egyetlen olyan migránst sem fogad be, amelyet „mentőhajó” szállít Európába

A norvég kormány bejelentette, még Macron francia elnök nyomására sem hajlandó olyan illegális bevándorlókat befogadni, melyeket a Földközi-tengerből mentett ki a bevándorláspárti civil szervezetek kezében lévő Proactiva Open Arms nevű hajó. Joran Kallmyr igazságügyi és bevándorlásügyi miniszter határozottan visszautasított minden olyan kérést, melyek arra irányultak, hogy ők is fogadjanak be migránsokat.

Az ezer szálon Soros Györgyhöz köthető Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet hajója, az Ocean Viking is aktívan fedélzetére vette az elmúlt hetekben a fekete-afrikai bevándorlókat, akiket Európa felé szállítanak, azonban a norvég NRK beszámolója szerint a skandináv állam senkit sem fog befogadni.

Hírdetés

A hét elején kötött ki hosszas várakozás és diplomáciai botrány után a Proactiva Open Arms nevű hajó Lampedusa szigetén, amely tucatnyi olyan migránst tett le az Olaszországhoz tartozó szigeten. A migránsokat embercsempészek indították útnak Líbiából. Érdekesség, hogy az ehhez hasonló járművek rendszerint a líbiai felségvizeken mentik ki a bevándorlókat, akiket ahelyett, hogy oda vinnének vissza, ahonnan elindultak, rendszerint a jóval messzebb lévő európai célállomáshoz szállítják.

Carmen Calvo spanyol miniszterelnök-helyettes amúgy a héten jelentette be, a civil szervezet komoly pénzbüntetésre számíthat Spanyolországban, ugyanis a Spanyolországban bejegyzett Proactiva Open Arms-nak nem voltak engedélyei arra, hogy „mentőtevékenységet” végezzen. Akár 900.000 euróra is büntethetik a hajó tulajdonosát.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »