Norvégia aggodalmát fejezi ki az idősek vakcinázása miatt

Norvégia aggodalmát fejezi ki az idősek vakcinázása miatt

Norvégia növekvő aggodalmát fejezte ki a Pfizer Inc. vakcina biztonságossága miatt az idős emberekre vonatkozóan, akik megromlott egészségi állapotban vannak, miután az oltások után az elhunytak száma 29-re emelkedett.

Bár nem világos, hogy pontosan mikor következtek be a halálesetek, Norvégia az első körben körülbelül 42 000 embernek adott vakcinát, és azoknak, akiket a legveszélyeztetettebbnek tartanak, ha fertőződnek a vírussal, ideértve az időseket is.

Péntekig a Pfizer és a BioNTech SE által gyártott vakcina volt az egyetlen, mely kapható Norvégiában, és „így minden haláleset ehhez az oltáshoz kapcsolódik” – közölte a Norvég Gyógyszerügynökség a Bloombergnek adott szombati írásbeli válaszában.

13 halálesetet elemeztünk, és további 16 halálozásról van tudomásunk, amelyet jelenleg értékelünk

– közölte az ügynökség.

Az összes jelentett haláleset

súlyos, alapvető rendellenességekkel rendelkező idős emberekhez

kapcsolódik.

A legtöbb ember megtapasztalta a vakcina leírt mellékhatásait, például hányingert és hányást, lázat, helyi reakciókat az injekció beadásának helyén, és ez súlyosbította a mögöttes állapotát.

Hírdetés

Az allergiás reakciókról szóló hivatalos jelentések ritkán fordulnak elő, mivel a kormányok oltások bevezetésével sietnek a globális járvány visszaszorítására.

Az amerikai hatóságok december 14-23-ig 21 súlyos allergiás reakció esetéről számoltak be a Pfizer-vakcina körülbelül 1,9 millió kezdő adagjának beadása után.

A Pfizer-BioNTech vakcina egész Európára kiterjedő első biztonsági jelentését január végén kell közzétenni.

Ausztrália aggódik

Ausztrália, amelynek megállapodása van a Pfizer-vakcina 10 millió adagjáról, sürgős tájékoztatást kér a gyártótól, az egészségügyi hatóságoktól és a norvég kormánytól – mondta Greg Hunt egészségügyi miniszter vasárnap Melbourne-ben az újságíróknak.

Az ausztrál terápiás áruk adminisztrációja „további információkat kér majd, mind a vállalattól, mind a norvég orvosi szabályozótól”

– mondta Hunt.

Ausztrália külügyminisztériuma ebben a kérdésben felveszi a kapcsolatot norvég kollégájával is, írja Lars Erik Taraldsen Bloomberg gazdasági világlap oldalán.

Magyar Tudat

Megosztás

The post Norvégia aggodalmát fejezi ki az idősek vakcinázása miatt appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:MPP Hargita megyei elnöke: a székely zászló támadói nem tisztelik a nemzeti szimbólumokat Kölcsönös tisztelet. A nemzeti szimbólumok kölcsönös tisztelete hiányzik azoknak a…Oroszország kénytelen lesz azokra az országokra irányítania fegyvereit, ahonnan fenyegetik Oroszország kénytelen lesz azokra az országokra irányítani fegyvereit, ahonnan fenyegetik…Coudenhove-Kalergi terv: Lopakodó népirtás Európa népei ellen A tömeges bevándorlás egy olyan jelenség, melynek kiváltó okait a…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »