Normális lakás és liberális lakás

A lakás alapvető jog és szükséglet. Nem olyan módon jog, ahogy ezt egyes baloldaliak állítják, akik valamiféle állami bérházakat képzelnek, melyben a hatóságok lakhatást biztosítanak az arra rászorulóknak: ez ugyanis szükségszállás, nem lakás. Az igazi lakás tulajdon ugyanis, nem baloldali rémkaszárnya.

A baloldali elképzelés ellentéte, a jobboldali, liberális lakáselékzelés még borzasztóbb. E szerint ugyanis a lakás kevesek előjoga, az átlagember bérlő, mert így “mobilisabb”, azaz képes jobban szolgálni a nagytőkét.

Hírdetés

Nem akarok közhelyeket mondani, mert a “lakásból otthon” szöveg valamilyen bűtoráruház-hirdetésre hasonlít, de végülis ez a lényeg.

Gyűlölöm a lakásbérlőket – nyilván leszámítva azokat, akik kényszerből azok -, náluk csak azokat jobban, akik lakástulajdonosként éljenzik a lakásbérlést: ez pont olyan, mint akik normálisként tüntetnek a homoklobbi mellett, ezek mindig sokkal rosszabbak, mint egy saját érdekeiért kiálló homokos – ez utóbbi esetében legalább van valami mélyen érthető ok.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »