Nőnapi beszélgetésen és közös üzleti fórumon is részt vesz a holland királyi pár

Nőnapi beszélgetésen és közös üzleti fórumon is részt vesz a holland királyi pár

A holland királyi pár szlovákiai látogatásának második napján a nemzetközi nőnap alkalmából szervezett beszélgetésen vesz részt, megismerkedik a PET-palackok visszaváltására szolgáló rendszer működésével, és találkozik a tavalyi, pozsonyi , Vár utcai támadás áldozatainak hozzátartozóival. Vilmos Sándor király Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnökkel közösen nyitja meg a szlovák-holland üzleti fórumot is. A királyi párt szerdán Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök fogadja.

Az államfő és a királyi pár a női egyenjogúságáról beszélget középiskolásokkal és egyetemi hallgatókkal, majd megnyitják a Future Is Now szlovák-holland üzleti fórumot.

Ez az egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvény, hiszen mindkét országból több mint 122 vállalkozó fogadta el a meghívást”

Hírdetés

– mondta kedden a köztársasági elnök. Bejelentette továbbá, hogy együttműködési megállapodást írnak alá azok a kórházak és intézmények, amelyek például gyermekonkológiával foglalkoznak.

A királyi pár megismerkedik a szlovák visszaváltási rendszerrel is, amely a holland rendszerrel ellentétben teljesen digitalizált, és a PET-palackok gyűjtése mellett a fémdobozok gyűjtését is lehetővé teszi.

A látogatás második napja holland művészek gálakoncertjével zárul a Szlovák Nemzeti Színházban.

A holland királyi pár csütörtökig marad Szlovákiában. Az utolsó napon Poprádon, Liptószentmiklóson és a Tátrai Nemzeti Parkban tesznek látogatást. Csaknem 13 év óta ez az első királyi látogatás Szlovákiában.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »