Nőket szereztek a dzsihadisták Burkina Fasóban

Mintegy hatvan nőt raboltak el állítólagos dzsihadisták csütörtökön és pénteken a Burkina Faso északi részén fekvő Arbindából – közölték helyi vezetők és az erőszakcselekmények által rendszeresen sújtott település több lakosa az AFP francia hírügynökséggel.

A nevük elhallgatását kérő helyi vezetők és a helyiek szerint az első mintegy negyven nőt Arbindától mintegy tíz kilométernyire délkeletre rabolták el, egy másik, körülbelül húsz fős csoportot pedig egy nappal később, a településtől északra.

A nők csoportosan indultak csütörtökön taligákkal levelet és vadon termő gyümölcsöt szedni, mert már nem volt ennivaló – mondta el az egyik lakos. Hármójuknak sikerült elmenekülni az emberrablóktól, ők mondták el, hogy mi történt.

Helyi vezetők megerősítették az emberrablás hírét. Hozzátették, hogy a hadsereg és civilek átfésülték a területet, de nem találtak az elraboltak nyomára.

Hírdetés

Arbinda a Száhel-övezetben fekszik, dzsihadista csoportok által elzárt területen, ahol nehéz az élelmiszer-ellátás.

Burkina Faso – különösen az ország északi része – 2015 óta az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezettel szövetséges dzsihadista csoportok egyre gyakoribb célpontja. A támadások során ezrek haltak meg és legalább kétmillióan menekültek el otthonukból az ország más részeibe.

Ibrahim Traoré százados, a szeptember 30-i államcsíny után hatalomra került ideiglenes elnök célul tűzte ki a "terrorista hordák által elfoglalt területek visszafoglalását".

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »