Nőket becsmérelt a fideszes, átvette lemondó levelét

Nem kapcsolta ki időben a mikrofonját Szolnok fideszes polgármestere, így a helyi televízió rögzítette trágár szavait. Szalay Ferenc a helyieket képviselő idős nőt becsmérelt egy októberi önkormányzati ülésen. A város honlapjára kikerült beszámolóból már kivágták a becsmérlő megjegyzést, az eredeti felvételt a szocialisták hozták nyilvánosságra.

A helyi szocialisták lemondásra és bocsánatkérésre szólították fel Szalay Ferencet. „Elkészítettük a lemondó nyilatkozatát, azt át is fogom adni a sajtótájékoztató után, miután alulírott Szalay Ferenc, a mai napon lemondok a polgármesteri tisztségemről, mivel viselkedésemmel méltatlanná váltam ennek a pozíciónak a betöltésére. Ezzel egy időben a Fidesz-Mpp tagságomat is megszüntetem. Egyúttal őszintén bocsánatot kérek minden idős hölgytől akiket trágár szavaimmal megsértettem, és megkövetem Szolnok minden lakóját, amiért a viselkedésemmel besároztam a város jó hírét” – mondta Győrfi Mihály, az MSZP Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókerületi elnöke.

A politikusok mellett az érintett lakosok is felháborodtak a polgármester megjegyzésén.

Hírdetés

Úgy néz ki, hogy nem nézi az öregeket semmibe. Sajnos. (Egy lakó)

„Természetesen én is emberből vagyok, nálam is elszakadhat a cérna. És valóban olyan kifejezést használtam, amit nem tehetek, ezért elnézést kérek mindenkitől, ha bárkit is megbántottam volna.” – A polgármester magánbeszélgetésként értékelte a közgyűlésen elhangzott szavait. Arra hivatkozott, hogy a téma nem kapcsolódott a napirendhez.

„Egy magánbeszélgetés része, mely magánbeszélgetés alapja egy olyan információ és hír, amit önök nem tudhatnak, de minden szolnoki tud. Egy néhány évvel ezelőtti igen-igen kemény politikai támadás felelevenítése, melynek kapcsán engem és családomat igen kellemetlen helyzetbe hoztak. Nem kívánom önöknek és senkinek az országban, hogy úgy menjenek haza, hogy feleségük, gyerekeik állandóan avval szembesülnek, hogy magyarázkodni kell ezen támadás eredményeképpen” – panaszkodott Szalay Ferenc.

A polgármester átvette az MSZP által megírt lemondólevelet, de nem mond le tisztségéről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »