Nők Lapja Café pofátlanul mosdatja az Iszlám Államot

Nők Lapja Café pofátlanul mosdatja az Iszlám Államot

Eddig sajnálatos módon elkerülte a figyelmünket egy áprilisban megjelent cikk, amely nem egy zugblogon, hanem a magyar internet első számú női napján, a Nők Lapja Cafén jelent meg és próbálja minél jobb színben feltüntetni az Iszlám Államot.

Nézzük is, hogy milyen tíz fontos dolgot találtak a szerkesztők, amely említésre méltónak találtak arra, hogy ezt a vahabita terrorista alakulatot mentegessék:

1. Az Iszlám Állam területe nagyobb, mint Nagy-Britannia vagy Texas.

2. Az I. világháború óta először fordult elő, hogy egy fegyveres szervezet képes volt átrajzolni a közel-keleti országok franciák és britek által meghúzott határait.

3. Azért az ég felé bökött mutatóujj az Iszlám Állam félhivatalos köszönési formája, mert a korábbi szervezetének (a Dzsamáat at-Tauhíd v-al-Dzsihád, magyarul: Egyistenhit és Dzsihád) – amelyből kifejlődött – ez a gesztus volt a védjegye.

4. Az uralma sok tekintetben hasonlít a tálibok rezsiméhez: plakátok tiltják a dohányzást és a fényképezőgép használatát, a nők nem utazhatnak férfi rokonuk kísérete nélkül, arcukat el kell takarniuk, és nadrágot sem viselhetnek nyilvános helyen.

5. Az Iszlám Állam hatalmas bevételt termel, amit részben termelő ágazatok ellenőrzésével, például szíriai olajmezők és villamos erőművek elfoglalásával ért el. Csupán olajexportból napi 2 millió dollárra tesz szert – olvasható a nemzetközileg elismert terrorizmus-szakértő, Loretta Napoleoni Az iszlamista főnix című könyvében.

Hírdetés

6. A terrorizmusbizniszből befolyt bevételt számos olyan beruházásra fordította, amit a helyi lakosság örömmel fogadott: az Iszlám Állam utakat javított, oltókampányt indított a gyermekbénulás ellen, székhelyén, a szíriai Rakkában ingyenkonyhát létesített a szegények számára és megnyitotta a postahivatalt, iskolákat és kórházakat épített újjá, valamint helyreállította a víz-, és az áramszolgáltatást.

7. Az Iszlám Állam nem csupán barbár, középkort idéző diktatúra, hanem az otthon melegét ígérő, államot építő szervezet is. Katonáit arra ösztökéli, hogy házasodjanak meg.

8. A nyugati média beszámolóival ellentétben, a kalifátus sem nem erőszakosabb, sem nem barbárabb, mint a közelmúlt más fegyveres szervezetei. Az 1990-es években Koszovóban harcoló alakulatok hasonló atrocitásokat követtek el, például levágták gyerekek fejét, és a szüleik előtt futballoztak velük. Az Iszlám Állam abban más, hogy a barbár tetteket tudatosan használja fel az ügye hirdetése érdekében, így azok bekerülnek a világ vezető híreibe.

9. Míg a tálib rendszer elvetette a modern technológiát, addig az Iszlám Állam high-tech propaganda-hadműveletét olyan szakemberek irányítják, aki egy része nyugaton tanulta a szakmát.

10. Az Iszlám Állam a 2014-es futball-világbajnokság idején különféle hashtageket használt, mint például #Brazil2014, #ENG, #France vagy #WC2014. Ezzel a taktikával több millió, a futball-világbajnokság híreit kereső felhasználó képernyőjén jelentek meg az anyagaik.

Az egész cikkben talán a legpofátlanabb az, hogy mindezt csak azért írták, hogy a magyarul megjelent Az iszlamista főnix című könyvet reklámozzák.

Vajon a cikk írója (aki a nevét sem vállalta) elgondolkodott-e azon, hogy ha ide is megérkezne az általuk is olyannyira várt Iszlám Állam, akkora hozzájuk hasonló harcos-liberális feministák nem csadort és burkát kapnának, hanem golyót a fejükbe? Az ember esze megáll!

A bejegyzés alatti hozzászólásokat most hagyjuk is, azok külön bejegyzést érdemelnének…


Forrás:nemzeti.net