Nők, akik nem akarnak Orbánnak szülni gyereket

Nők, akik nem akarnak Orbánnak szülni gyereket

A politikát nem csak a szélsőjobb- és szélsőbaloldal határolja, hanem a szélsőségesen pártfüggő, és szélsőségesen apolitikus emberek csoportjai is. Aki isteni tulajdonságokkal ruházza fel kedvelt vezérét, vagy aranyozott keretben áll otthon az Elnök Úr képe, az ugyan olyan túlzásokba esik mint az, aki szerint felesleges élni a demokrácia által ránk bízott választójoggal, mert „attól úgysem változik semmi”.

Az ilyen szélsőséges emberek olykor egészen meglepő ötletekkel tudnak előállni, erre pedig legutóbbi példa a „Kormányváltásig nem szülök” mozgalom. Az Orbán-kormánnyal való elégedetlenség és a családalapítás közötti kapcsolatot ugyan nem vázolja a kezdeményező, azonban az akció keretében olyan fotókat vár a támogatóktól, ahol nők írják a hasukra pirossal, hogy ők bizony nem szülnek addig, míg nem lesz kormányváltás.

Az egyébként nem túl sikeres akciót kivitelező ellenzéki aktivisták ötletében az a legbizarrabb, hogy

míg a kormányzat magánszférát érintő beavatkozási kísérleteit bírálják, közben ők maguk mondanak le legszentebb emberi jogukról, a gyermekvállalásról.

Tehát ha én most Orbán Viktor lennék, és olyan rossz ember lennék mint ahogy ezek a nők azt gondolják, akkor már csak egy kávét kérnék.

Örökkön örökké

Hírdetés

De valójában ez a kezdeményezés is csak egy azon álszent akciók közül, amiket az elmúlt években láthattunk:

Ha a kormány sok gyereket akar, akkor mi nem szülünk!

Ha a kormány nem akar bevándorlókat, akkor mi imádni fogjuk őket!

Ha a kormány eltüntetné az utcákról a hajléktalanokat, akkor mi is hajléktalanok leszünk!

Szerintem meg

…hagyjuk már! Ti is akartok gyereket, hiszen a hormonok dolgoznak, a szülőknek unoka kéne, a tízmillió meg nektek is tízmillió. Na de nyilván ha már megvan a gyerek, akkor azt nem egy bevándorlókkal teli iskolába fogjátok járatni, és ti is ugyan olyan zavartan néztek félre, amikor aznap tizedszerre kér tőletek pénzt az utcán egy borszagú hajléktalan.

Szóval erről ennyit.

A politikai szélsőségesség semmiben nem különbözik a vallási szélsőségességtől. Aki azért nem akar szülni, mert Orbán Viktor a miniszterelnök, az ugyan olyan ostoba, mint aki felrobbantja magát egy másik felekezethez tartozó tömegben. Mindkettő értelmetlen, és ha igazán komolyan veszi ideológiáját, akkor mindkettővel jobban árt saját magának, mint áldozatának.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetest idézve:

„Örvendek, hogy az én drága édesanyám nem lett bábja valami beteg, torz ideológiának és nemcsak vállalt engem szeretettel, hanem fel is nevelt! … Imádkozok azért, hogy az élet ne legyen a különféle ideológiák játékszere!”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »