Női kézilabda-vb: a magyarok kapitánya a bírókat okolja, a románoké elismerte, ajándékba kaptak büntetőt a végén

Női kézilabda-vb: a magyarok kapitánya a bírókat okolja, a románoké elismerte, ajándékba kaptak büntetőt a végén

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya személyes támadásként élte meg a játékvezetők és a delegátus tevékenységét a Románia elleni vesztes csoportmérkőzésen, a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
„Ami történt, személyes támadás volt ellenem a játékvezetők, és főleg a delegátus részéről. Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel” – nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően a dán edző. Rasmussen felidézte, az első félidőben sárga lapot kapott, pedig csak annyit kérdezett a delegátustól, mit csináljanak másképpen, hogy ne büntessék őket állandóan. A második felvonásban csupán felhördült egyszer, ezért rögtön kétperces kiállítást kapott a válogatott.

Hírdetés

A magyarok a szünetben hat góllal vezettek, és már csak hetven másodperc volt hátra, amikor az ellenfél egyenlített.

Nyolc másodperccel a vége előtt büntetőt kaptak a románok, ezt Cristina Neagu értékesítette, csapata ekkor vezetett először a meccsen, mégis nyert, pedig a magyaroknak a döntetlen is elég lett volna a középdöntőbe jutáshoz. Azt Tomas Ryde, a románok svéd szakvezetője is elismerte, hogy az utolsó hétméteresük nem volt jogos, és hozzátette, sajnálja a magyarokat.

„Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni” – utalt a hivatalos személyekre Kim Rasmussen. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét. „Nagyon csalódott vagyok, mert az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de a hét a hat elleni játékra nem tudtunk reagálni. Emiatt önmagamban is csalódtam. Ilyenkor logikusan valaki mindig üresen van a támadó csapatban, ezzel nem tudtunk mit kezdeni” – magyarázta a dán szakember. A magyar válogatott három felállás ellen sem járt sikerrel: a spanyolok nyitott, a montenegróiak agresszív védekezéssel, a románok pedig létszámfölényes támadójátékkal győztek ellene.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »