Női kézilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Női kézilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A magyar női kézilabda-válogatott már a mínusz egyedik napon megkezdi olimpiai szereplését. A Porte de Versailles-nál lévő nagy kiállítási csarnokban, a 6-os Arénában, az ellenfél a házigazdák válogatottja, a világ- és olimpiai bajnoki címet is védő francia csapat.

A magyar és a francia válogatott a B-csoportban szerepel a tornán. A mai nap folyamán ebben a hatosban már két mérkőzést lejátszottak, a hollandok a vártnál nehezebben, de 34-31-re legyőzték az angolaiakat, míg a brazilok, meglepetésre, nagyon fölényesen, 29-18-ra verték a spanyolokat.

Mindkét csoportból az első négy helyezett kerül majd a negyeddöntőbe, az ötödik forduló után.

Hírdetés

A franciák keretéből négyen magyar klub tagjai, Estelle Nze Minko évek óta nálunk játszik, mast a győri Audi ETO Kc tagja, s az lesz a szenegáli származású kapus, Hatadou Sako is. A franciák másik kapusa is magyar klub tagja, Laura Glauser korábban védett már az ETO-ban, az előző szezont Bukarestben töltötte, az olimpia után pedig a Ferencvároshoz érkezik. Miként Orlane Kanor is, csak ő a román főváros egy másik klubjából, nem a CSM-ből, hanem, a Rapidból.

Szöllősi-Schatzl Nadine szerezte a mérkőzés első gólját, majd a fehérben játszó franciák egyenlítettek, 1-1.

Kuczora Csenge, majd Vámos Petra is gólt lőtt, 3-1, bátor kezdés. Vámos Petra kétperces kiállítást harcolt ki. Kuczora Csenge góljával 4-1 az 5. perc végén. Kuczora megint szétlőtte a kaput, 5-1.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »