Nógrádi településekről érkezett gyereknek szervezett tábort a Váci Egyházmegyei Karitász

Nógrádi településekről érkezett gyereknek szervezett tábort a Váci Egyházmegyei Karitász

Július elején a Váci Egyházmegyei Karitász a Nógrád vármegyei Karancsságról és a környékbeli településekről érkező gyerekeknek szervezett háromnapos tábort Vácon, melynek része volt egy találkozó Marton Zsolt megyéspüspökkel is – adta hírül az egyházmegye július 18-án. Az alábbiakban Bakos-Pós Emőke beszámolóját olvashatják, amit szerkesztve közlünk.

A szervezők idén is mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető legjobban érezzék magukat, így sokféle változatos programmal készültek, a gyerekek kíváncsian várták, milyen kalandokban lesz részük. Több gyermek már visszatérő vendég a Váci Egyházmegyei Karitász táborában, így ők már ismerősként üdvözölték egymást, de a többiek is hamar beilleszkedtek a tábori közösségbe.

A Vácon töltött pár nap alatt igazán élménydús programokban vehettek részt a gyerekek és felnőtt kísérőik. Együtt sárkányhajóztak a Dunán, majd ellátogattak a Váci Egyházmegyei Könyvtárba, ahol „lovagi próbán” vettek részt, és az egyházmegye millenniumára (2026) készülve megismerték a székesegyház megépítésének Képes Krónika által megőrzött történetét. „Elkísérték” Géza és László herceget a Mogyoródi csatába, majd minden gyermek „segített a székesegyház építésében” egy-egy téglával. E mellett kicsik és nagyok együtt kézműveskedtek, és bepillantást nyerhettek a könyvtár gyűjteményébe is.

Hírdetés

A táborozók találkozhattak Marton Zsolt püspökkel.

A gyerekek meglátogatták a Váci Egyházmegyei Gyűjteményt is, ahol megcsodálták a művészi értékű ötvöstárgyakat, liturgikus eszközöket, festményeket, szobrokat, metszeteket és bútorokat, amelyek a nagy elődök, püspökök és főpapok tevékenységéhez kapcsolódnak. Emellett volt még közös gofrisütés, fagyizás, strandolás, foci és sok-sok játék.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »