Nógrádi: sok szavazatba kerül a migránsok befogadásának erőltetése

Nógrádi: sok szavazatba kerül a migránsok befogadásának erőltetése

BUDAPEST. Új politika van kialakulóban Németországban, amely szeptember 25-e után lát majd napvilágot – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ az M1 mûsorában.

Nógrádi György azt mondta: választási harc megy Németországban, ahol kétfajta kormány kerülhet hatalomra. Vagy létrejön a nagykoalíció – melynek igen nagy az esélye – , vagy 1-2 kis párttal létrejön egy másik koalíció. Mindkét esetben más lesz a migránsokhoz való hozzáállás – fejtette ki a biztonságpolitikai szakértõ.

Az Európai Unióból a 120 ezer fõs kvótát, akiket be kellene fogadni, egyetlen ország teljesítette, Málta; Finnország pedig csak 90 százalékban. Németországban a ráesõ 24 ezer fõbõl kevesebb mint 30 százalékot fogadott be, vagyis mintegy 7 ezer fõt – húzta alá a szakember.

A CSU azt vallja, évi 200 ezer fõnél több nem jöhet be, ám egy uniós biztos szerint olyan rendszert kellene kidolgozni, amelyben folyamatosan, korlátlanul kellene lefolytatni a betelepítéseket.

Hírdetés

A migránsokat ugyanakkor nem lehet alkalmazni, mert nincs iskolai végzettségük és nem beszélnek nyelveket. Csupán ezrelékben lehet kifejezni, hány migráns hajlandó dolgozni. A többiek csak a szociális jólétért jöttek Európába, ami a német átlagpolgárt ma már irritálja – fogalmazott Nógrádi György, kiemelve, hogy a legutolsó német felmérések szerint a lakosság leginkább a terrorizmustól fél.

Aki túl komolyan erõlteti a migránsok befogadását, elveszti a szavazatok jelentõs részét – húzta alá a biztonságpolitikai szakember.

Új politika van kialakulóban Németországban, amely szeptember 25-e után lát majd napvilágot – mondta Nógrádi György.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »