Nógrádi: óriási pofon ez Trumpnak

Barack Obama regnáló elnök, mielőtt január 20-án átadná a Fehér Házat utódjának, Donald Trumpnak, számos olyan intézkedést hozott, amely megkeseríti az új elnök életét – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Barack Obama elnökségének utolsó heteiben egy komplett csomagot hajtott végre Donald Trumppal szemben – mondta Nógrádi György.

Hírdetés

Ennek része az Oroszország elleni új szankciócsomag, az, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsában az USA nem vétózta meg az Izraelt településpolitikája miatt elítélő határozatot, illetve azok a környezetvédelmi lépések is, amelyek nehezítik a kőolaj és a földgáz kitermelését – sorolta a szakértő.

A Moszkva elleni szankciócsomagról elmondta: az orosz diplomaták kiutasítása Amerikából nem számít rendkívülinek, a két ország történetében rendszeresen előfordult. Cserébe az oroszok is hasonlóan szoktak cselekedni, de nem biztos, hogy most célszerű ezt Putyinéknak megtenniük, mivel Trumpnak teljesen más lesz az orosz politikája – vélte.

Szerinte Obama távozása előtt három héttel ezek az intézkedések “óriási pofont” jelentenek Trumpnak, és az oroszok ennek megfelelően fogják a válaszlépéseiket meghozni. Az új elnök ugyanis a csomag egy részét kiiktathatja később – tette hozzá.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »