Nógrádi nem tenne sok pénzt a franciákra

Nógrádi nem tenne sok pénzt a franciákra

A biztonságpolitikai szakértő szerint realitás lehet, hogy Franciaországba telepítenek egy uniós hírszerző központot, Emmanuel Macron ígérete, miszerint Franciaország a terrorizmus elleni harcban, így a hírszerzésben is átveszi az európai vezetőszerepet Berlintől, politikai utópia.

Emmanuel Macron nyilván rájött arra, hogy saját pártjával az esélye nulla. Abban, hogy lenullázta a szocialista pártot, nagy igazság van. Egy miniszterelnöknek egy ilyen pálfordulás gyorsnak tűnik, de nyilván szeretne részesedni a hatalomból – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

A nemzetgyűlési választások után kormányt kell alakítani. Kérdés, mit ér el Macron új pártja, ki kivel alakít kormányt. Ezt követően lehet arról beszélni, ki lesz a miniszterelnök – mondta.

A szakértő megemlítette, hogy Macron megválasztása után kimentek az emberek az utcára tüntetni. Macron ugyanis kijelentette, hogy elbocsát 120 ezer közalkalmazottat, közös uniós hadsereget, parlamentet, pénzügyminisztert akar. Mindez rengeteg ember érdekeit sérti – jegyezte meg.

Hírdetés

Macron a hosszú idő alatt megszerzett szociális vívmányokat akarja megnyirbálni, ami nem lesz könnyű. Különös tekintettel arra, hogy Európában a francia a legrövidebb heti munkaidő – tette hozzá.

Macron terve, a közös európai hadsereg, kiváló, ez azonban horribilis pénzbe kerül. Ezt valahonnan el kell venni – hívta fel a figyelmet.

Beszélt arról is: Macron kijelentése, miszerint Franciaországnak kell vezetnie a terrorizmus elleni harcot, egy csodálatos PR-dolog, ehhez azonban óriási pénzek kellenének, melyeket nem látni. Az ország ráadásul nem rendelkezik a szükséges képességekkel, és Nagy-Britannia unióból való kilépésével a brit hírszerzés információitól is elesnek.

Realitás, hogy Franciaországba visznek egy hírszerzőközpontot, de hogy Berlinnel szemben a franciák átvegyék a vezető szerepet, az politikai utópia – tette egyértelművé Nógrádi György.

Sok sikert kívánok Macronnak, hogy ezt elérje, de ha fogadni kellene, nagyon kevés pénzt tennék arra, hogy Franciaország az európai hírszerzés valóságos vezetője lesz – hangoztatta.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »