Nógrádi kimondta, amit két hete még nem mert

Nógrádi kimondta, amit két hete még nem mert

Megfordult a német közhangulat, a társadalomnak elege van – fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádióban.

Egyre többen gondolják úgy, hogy a migránsok nagyon komoly terrorveszélyt jelentenek. A bajor belügyminiszter azt mondta, hogy ezentúl sokkal jobban kell védeni a repülőtereket és az atomerőműveket – jelentette ki Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Megfordult a német közhangulat, a társadalomnak elege van – fogalmazott. Nemrég tették közzé, hogy a 16 tartományból 12-ben történt hasonló atrocitás, mint Kölnben – magyarázta Nógrádi, aki szerint aggasztó az is, hogy tavaly több mint 1 millió ember ment Németországba, de ebből 600 ezren eltűntek és nem tudni hova, a szürke vagy feketegazdaságba. Ráadásul bemondás alapján regisztrálják, hogy hány diplomás van köztük. A szakértő szerint így ezekkel az adatokkal nem lehet mit kezdeni.

Egyre többen vannak

Hírdetés

A hivatalos közlések szerint jelenleg napi 3 ezer embert ellenőriznek a határon és naponta 200 embert küldenek vissza. A valóság azonban Nógrádi szerint az, hogy egyre többen vannak és egyre jobban irritálják a német lakosságot. Vasárnap vitáztak a migránsokról a német legfelsőbb vezetők is, akik azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni velük – számolt be róla Nógrádi György. „A fejlesztési miniszter azt mondta, hogy csináljunk munkát 500 ezer embernek a Szíria körüli országokban, hogy ne jöjjenek ide. Ez 2 milliárd euró, horribilis pénz. Németország a 10 százalékát hajlandó finanszírozni, de kérdés, hogy ki lesz hajlandó a másik 90 százalékot megfinanszírozni” – vetette fel a biztonságpolitikai szakértő.

Európa határait védeni kell

Két hete jöttem haza Törökországból, így most már ki merem mondani, „Törökország zsarol, rendkívül csúnyán” – mondta a szakértő, aki arról is beszélt, hogy törökországi útja előtt óvatosabban fogalmazott volna. „Törökország eredetileg kért 3 milliárd eurót, utána kért 4-et, 7-et, majd 10 milliárdot és semmit nem csinál” – közölte Nógrádi. A szakértő kiemelte: Európa határait védeni kell, ha a törökök erre nem hajlandók, akkor Görögországnál, ha a görögök nem hajlandóak, akkor a Bulgáriánál és Macedóniánál.

Nógrádi felhívta a figyelmet arra, hogy a schengeni határok védelméről tárgyalnak hétfőn az uniós belügyminiszterek Amszterdamban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »