Nógrádi György: Európa aláírhatja saját halálos ítéletét

Nógrádi György: Európa aláírhatja saját halálos ítéletét

honnan jött, „bujkál”, így papíron ki lehet utasítani, a valóságban azonban ez igen nehéz feladat. Németországban ez tartományi hatáskör, és a tartományok a kiutasítást egyszerűen nem tudják végrehajtani – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A migránsok döntő része Görögországnál lép be az Európai Unióba, itt semmiféle regisztráció nincs. A görögök azt mondták, annyi a gazdasági problémájuk, hogy ezt képtelenek megoldani. Olyan helyzet van megint, amelyben mindenki jogot sért – tette hozzá.

Hiányzik a tényleges megoldás, ami csak az lehet, hogy „rendet csinálnak”. Líbiában ez egyszerűbb lehet, Szíriában azonban ütközik az orosz, az iráni, a síita és a szunnita álláspont. Az idő Európa ellen dolgozik – hangoztatta.

Arra a felvetésre, hogy a menekültkérdésben Angela Merkel néha önmagával is ellentmondásba keveredik, a szakértő úgy reagált: részint a politikus egy nagykoalícióban van, és nagyon vigyáz arra, hogy a CDU/CSU megtartsa a 40-42 százalékát, a szocdemek pedig ne emelkedjenek 23-24 százalék fölé. Részint tudat alatt a mai német politikára még mindig hat a második világháború, ami történelmi tévedés. Részint pedig a német kancellár nem akar szembekerülni néhány európai országgal. Ha megnézzük a három központi hatalmat, a francia elképzelés teljesen más, mint a német, Nagy-Britannia pedig kényszerűségből vállalta el, hogy befogad minimális számú szíriait – magyarázta Nógrádi György.

Hírdetés

Megemlítette azt is, hogy Merkel tegnap bejelentette, jövőre 3 milliárd euróval növeli a migránsokra fordítható összeget. Ez az összeg ma reggelre 10 milliárd euróra nő; csakhogy ekkora kiadást szerinte a német államháztartás sem tud hosszú távon elviselni.

Nógrádi György egyébként egyetért Orbán Viktor miniszterelnök véleményével, miszerint ezt az összeget célszerűbb lenne a fejletlen térségek segítésére fordítani.

Beszélt arról is: felmérések szerint jelenleg a csehek 94 százaléka nem akar migránst. A probléma az, hogy Európában nem következett be a bevándorlók integrációja. Mindkét oldal, mind a lakosság, mind a bevándorlók rendkívül gyorsan radikalizálódnak. Senki nem meri leírni, hogy Stockholmban vannak olyan városrészek, ahová a svédek be sem merik tenni a lábukat, a migránsok olyan felfordulást okoznak.

Líbiából nem líbiaiak jönnek, hanem az országon keresztül fekete-afrikaiak. A pakisztániak arra hivatkoznak, hogy őket üldözik, miközben az ország 99 százaléka muzulmán. Ilyen a tipikus gazdasági migráns. Ha Európa ezt az embertömeget fölveszi, aláírja közép- és hosszú távon a saját halálos ítéletét. Erre nincs szükség. És szó nincs iszlámellenességről. Csak arról van szó, hogy Európa tartsa meg saját identitását – érvelt Nógrádi György.

(alfahir.hu nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »