Nógrádi György brutális összeget kap havonta a külügytől

Bár a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt.-t azért hozták létre, hogy a magyar vállalkozások számára biztosítson külföldi üzleti lehetőségeket, kiderült, a kormányközeli holdudvar is csinos összegeket kap az állami társaságtól.

Magyar Menedék - Tepe

A Magyar Nemzet kiderítette, hogy az MNKH kifizetési listáján több, a Fideszhez köthető személy, illetve Matolcsy György jegybankelnök rokona is szerepel.

Matolcsy Mátyás (Matolcsy György rokona) a gazdasági minisztériumnál dolgozott, és két és fél év alatt közel 10 millió forint értékben kötöttek vele tanácsadói szerződést.

Hírdetés

Lengyel Zoltán egykori fideszes képviselő – akit rendőrökkel való dulakodás miatt felfüggesztett börtönre ítéltek – január óta havonta 800 ezerért ad tanácsot a kereskedőháznak.

Hajdu Petra, a Kormányzati Információs Központ egykori sajtófőnöke az Egyesült Államokban havi egymillió forintért végez „ügynöki munkát” az MNKH-nak.

Lánszki Regő, II. kerületi fideszes önkormányzati képviselő szakértői illetménye havi 400 ezerbe kerül.

Szerepel a listán Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő is, akit migránsügyben előszeretettel kérdez a közmédia. Az ő tanácsait havi 500 ezer forinttal díjazza a kereskedőház.

mno


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »