Nógrádi: eleve két évet késett, és végül semmi áttörést sem hozott az EU-csúcs

"Rendkívüli mértékben megkésett" volt a migrációs válság fejleményeit és lehetséges megoldásait megvitató szerdai EU-csúcstalálkozó, amely ráadásul nem hozta meg a várt áttörést sem – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő csütörtökön az M1-en.

Úgy fogalmazott, az előre közzétett pontok nagy része olyan intézkedéseket – például az unió egységes védelme – tartalmazott, amelyeket már két éve meg kellett volna hozni. Kiemelte, "azt az alapvető stratégiai áttörést, amire Európa és a világ várt, nem hozta meg" a találkozó.
Nógrádi György reagált Németország csütörtök reggeli bejelentésére, amely szerint szerdán száz albán menedékkérőt toloncolt ki, és október 2-áig további 450-et kényszerít területe elhagyására. Ezzel kapcsolatban azt mondta, Németország abból indul ki, hogy biztonságos harmadik országból nem jöhet bevándorló, jelenleg pedig a Balkán összes országa biztonságosnak számít. Hozzátette, a németek nagyon "korrektek", mert az albánokat Magyarországra is visszaküldhetnék, hogy a magyarok gondoskodjanak hazaküldésükről, ehelyett azonban megoldják ezt charterjáratokkal.

Hírdetés

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »