Nógrádi: csak Európával szórakozik a leendő ENSZ-főtitkár

A biztonságpolitikai szakértő szerint szakmailag téves, politikailag pedig egy kicsit inkorrekt ahogy António Guterres beszél: nem meri bírálni az USA migránspolitikáját és “csak Európával szórakozik”. Nógrádi György úgy véli: a portugál politikusnak komoly problémái lesznek az ENSZ-ben, ha ezt így folytatja.

“Nem probléma, hanem megoldás” – így fogalmazott a migrációról a leendő ENSZ-főtitkár. A portugál szocialista politikus gyakorlatilag tényként kezeli az Európába irányuló migrációt, és egyszerűsít is egy nagyot: csak a gazdasági vonatkozásait fogadja el. Szerinte csak azok ellenzik a migrációt, akik a pénzüket féltik, mert kevésbé tudnak vagyonosodni, erről kell meggyőzni őket.

Nógrádi György az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában a leendő ENSZ főtitkár kijelentésére úgy reagált: Portugáliából máshogy néz ki a világ és az ENSZ-főtitkárral szemben a Biztonsági Tanács öt állandó tagjának van vétójoga.

A britek és az oroszok nem engednek be migránst, a franciáknál jövőre választás lesz, és a jobboldali vezetés drasztikusan le akarja állítani a bevándorlást, az Egyesült Államokban kvótarendszer van, a Kínai Népköztársaságnál pedig ilyen formában a kérdés nem merül fel. Amit tehát António Guterres mond, az ütközik a BT öt állandó tagjának érdekével – magyarázta a biztonságpolitikai szakértő .

A szakértő szerint az ENSZ főtitkárnak globálisan kellene beszélnie, mert amit mond, az szakmailag téves, politikailag pedig egy kicsit inkorrekt: nem meri bírálni az USA migránspolitikáját, Ausztráliáról és a Perzsa-öböl gazdag országairól nem szól, “csak Európával szórakozik”.

Hírdetés

Nemrég az Európai Unió minden államában felmérés volt, és valamennyi országban a lakosság többsége azt mondta, hogy nem kér a migránsokból – emlékeztetett rá.

Nógrádi György António Guterres kijelentéseit betudja annak, hogy a leendő ENSZ főtitkár még nincs beiktatva, és hogy a konferencia, amelyen felszólalt, Lisszabonban volt, de ha ugyanezt csinálja az ENSZ-ben, akkor komoly problémái lesznek. A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: az ENSZ főtitkárnak rendkívül komoly formális szerepe van.

A történelem cáfolta, hogy a bejövő migránsok a jólétet hoznák – egy kivételével, korábban az USA valóban egy olvasztótégely volt, de mára ez is véget ért. Európa nem tud mit kezdeni a migránsokkal, döntő részük alkalmatlan egy high-tech világban, magyarázta Nógrádi György.

 

Forrás: Híradó.hu

The post Nógrádi: csak Európával szórakozik a leendő ENSZ-főtitkár appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »