Nógrádi: Ankara csak velünk „szórakozik"

Nógrádi: Ankara csak velünk „szórakozik"

Törökország mára szembekerült minden szomszédjával, az orosz-török viszony is mélyponton van, és az amerikai elnök sem hajlandó a törökkel tárgyalni, így Ankara jelenleg csak Európával szórakozik – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1-en.

A szakember emlékeztetett: Törökország azzal fenyeget, hogy vagy megkapják a vízummentességet június 30-áig, vagy felrúgják a menekültválság közös kezeléséről kötött megállapodást. Hozzátette: a vízumkényszer megszüntetéséhez Európa 72 pontos kritériumot fogalmazott meg, amelyet szerinte nem teljesítettek. Törökország mára szembekerült minden szomszédjával, az orosz-török viszony is mélyponton van, az amerikai elnök nem hajlandó a törökkel szóba állni, a török államfőnek Kínával is volt incidense a közelmúltban, Törökország jelenleg csak Európával „szórakozik” – mondta a biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szombaton.

Hírdetés

Törökország mára szembekerült minden szomszédjával, az orosz-török viszony is mélyponton van, az amerikai elnök nem hajlandó a törökkel szóba állni, a török államfőnek Kínával is volt incidense a közelmúltban, Törökország jelenleg csak Európával „szórakozik” – mondta Nógrádi György az M1 aktuális csatornán szombaton.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »