Nógrádi: a törökök célja Európa gyengítése

Nógrádi: a törökök célja Európa gyengítése

Szörnyű ezt mondani, de egy migráns kiutasításához az kell, hogy a hatóságok megfogják, és kivigyék az országból. Hogy hova, az teljesen mindegy, oldja meg a kiutasított személy – mondta az M1-en Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Hangsúlyozta, Európának nincs szüksége arra, hogy a mostanihoz hasonló mértékben érkezzenek bűncselekmény-elkövetők a kontinensre. Igaz, a migránsok döntő része nem bűnöző, de nagyon nehéz megmondani, hogy melyikük az és melyikük nem. – tette hozzá.
Egy lépés történt Németországban migránsügyben, de hogy ez irányváltás-e, azt lehetetlen megmondani – fogalmazott az Ma reggel című műsorban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az elemző annak kapcsán nyilatkozott, hogy Angela merkel német kancellár a legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetőségi ülése után arról beszélt, szigorítani kell a menekültügyi szabályozást.

A Mainzi nyilatkozatban egyebek mellett a Németországba érkező menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérők hazaküldésének felgyorsítását, a bűncselekményt elkövetők menedékjogtól való megfosztását és általában véve hatósági ellenőrzésük erősítését irányozzák elő.

Hírdetés

Az ülés előzménye, hogy Kölnben szilveszter éjszakáján mintegy ezer, többségében „arab és észak-afrikai kinézetű” fiatalember csoportokra oszolva nőket támadott meg és molesztált. Merkel azt mondta, a szilveszterkor történtek visszataszító bűncselekmények, amelyek határozott válaszokat követelnek.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »