No pain: friss hírek érkeztek Szoboszlai Dominik állapotáról

No pain: friss hírek érkeztek Szoboszlai Dominik állapotáról

Kedd délelőtt MR-vizsgálattal ellenőrzik az RB Leipzig magyar középpályásának állapotát.

„Ami Szoboszlai Dominikot illeti, nem tudom megmondani, mikor léphet pályára” – idézi az nso.hu az RB Leipziget irányító Julian Nagelsmannt. A lipcsei vezetőedző ezt még pénteken nyilatkozta. Még nem tudni mikor térhet vissza és mutatkozhat be végre új csapatában a magyar futball momentán legértékesebb játékosa.

A lap emlékeztet arra, hogy az Izland elleni Eb-pótselejtezőn győztes gólt szerző labdarúgót képviselő EM Sports Consulting menedzseriroda március 19-én közölte, hogy a rehabilitáció a megfelelő ütemben halad, ám a sérülés jellege miatt türelemre van szükség, és vélhetően májusban végezhet majd ismét teljes értékű edzésmunkát. Rá pár nappal a lipcsei együttes Twitter-csatornáján közölte, hogy a szeméremcsont-gyulladás miatt hiányzó játékos már elkezdte a labdás edzéseket, igaz, egyelőre társaitól külön készül.

Azt írják, a labdarúgó

Hírdetés

a labdás és a különböző futógyakorlatoknál sem érez fájdalmat,

így változatlanul megvan az esélye, hogy májusban csatlakozzon a társaihoz. Kedd délelőtt MR-vizsgálat szerepel a programban.

„Azért is nehéz neki, mert ez nem olyan sérülés, amelynek egyértelműen meghatározható rehabilitációs ideje van,

az ilyen jellegű gyulladásnál türelmesnek kell lenni, folyamatosan figyelni kell a csontok fejlődését

– mondta az nso.hu-nak Esterházy Mátyás, a futballista menedzsere. – Mivel Dominik a karrierje elején jár, fontos, hogy semmit se siettessünk, a lényeg, hogy akkor térjen vissza a pályára, amikor valóban százszázalékos állapotban van, és a mostani gyulladásnak semmilyen hatása se legyen pályafutása hátralévő részére. Bizakodóak vagyunk, de kellően óvatosak is. Ő természetesen szeretne minél előbb visszatérni, nagyon keményen dolgozik érte.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »