„No Dárdai, no party” – őrjöngenek a magyar drukkerek

„No Dárdai, no party” – őrjöngenek a magyar drukkerek

Ellepték a magyar kommentelők a Hertha közösségi felületét arra a hírre, hogy Dárdai Páltól elvették a magyarországi munkát.

Bucsy Levente

Valóságos hadüzenettel ér fel, amit az internet népe arra a hírre küld Németországba, hogy a Hertha BSC nem engedélyezi Dárdai Pálnak a kettős munkavállalást, így nem maradhat a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Hertha a kora délutáni hír óta bármit is kommunikál a Facebookon, a magyar trollok darazsakként küldik többé-kevésbé mókázva fenyegetőző üzeneteiket Dárdai berlini munkaadójának. Lássuk! (A karakterhibákat a hitelesség kedvéért meghagytuk.)

Warum Hertha? Warum veszitek el Dárdait? Wir geben Attila Pintér für dich…. Er ist majdnem olyan gut,wie Dárdai,nur Attila mag nicht a fellocsolt pályát,aber er kann gut tolódni……

– írja sok száz lájkért azonnal egy magyarországi kommentelő, aki elmerülve a szimpátia óceánján még társkeresésre is felhasználja a hirtelen jött népszerűséget:

Az a szép lány aki lájkolta a hozzászólásomat írjon már egy üzenetet. Nem találom a lájkolók közt Fekete ruhában volt a profilképén.

Lesz még berlin Magyar falu!!!

– teszi hozzá egy másik, és így tovább:

Free Pali

Hírdetés

Sájszeee, vissza Dárdai Palit. Nekünk das ist Führer

A Pintér Attila-felajánlást még többen is megteszik később, hogy inkább őt vigyék, mint a magyarok vezérét, Dárdait.

Többen épp az U20-as vb-n a szerbektől kikapó Dárdai-utódot küldenék vissza Berlinbe egy Mészöly Kálmántól ismert örökbecsű parafrázissal:

Brend Storck menjen oda, Pali jöjjön ide!!!

Aztán vannak olyanok is, akik a pályán „bokszolnák” le a Dárdai-meccset: Gyirmót-Hertha rangadóval utalnak arra, hogy a magyar NB II-es csapat a felkészülés során megverte az AS Romát és döntetlent játszott a Fiorentinával. A legtöbbeknek talán teljesen jogosan az fáj, hogy a szeptember eleji magyar-román Eb-selejtező előtt bő egy hónappal kerül ilyen helyzetbe a magyar futball.

Frappáns üzenetekben nincs hiány:

Ha Magyarországra jössz, nem veheted el Dárdai Pált.

Jól van, ti akartátok, küldjük a Gyirmótot *feiek!

No Dárdai, no party

Összes migránst a Herthába!

Az üzeneteknek se vége, se hossza. Egy kommenthuszár szerint a németmagyar nyelvvegyítés nagyobbat szúr, mint a drótkerítés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »