Nincs visszaút: Oroszország háborús felkészülési pályára állt – riogatnak a szakértők

Olyan szintre erősödött az orosz kormány katonai költekezése, illetve ezzel párhuzamosan a lakosság nacionalista érzelmeinek felszítása, hogy az elemzők egy része szerint már nincs visszaút: Oroszország háborús felkészülési pályára állt – riogat a Napi.hu. Alább a folytatás.

Az orosz hadsereg szeptember közepén kezdte el legújabb hadgyakorlatát Oroszország keleti részén, ami önmagában talán nem lenne igazán érdekes, ám ha figyelembe vesszük, hogy 2013 februárja óta szinte megszakítás nélkül követik egymást ezek a háborús játékok, akkor már idegesebbek lehetünk – derül ki a bne régiós hírportál elemzéséből. Ráadásul ezzel a gyakorlattal majdnem egy időben hasonló tevékenységet folytatott a katonaság Oroszország nyugati és északi részén, miközben – bár Moszkva ezt tagadja – részt vállalt a délkelet-ukrajnai polgárháborúban is.

Hírdetés

Mindent elmondanak ezeknek az eseményeknek a jelentőségéről, hogy összességében kétszázezer katona vesz részt bennük, több ezer haditechnikai eszközt használva a harctéri járművektől a hajókon át a támadó helikopterekig és repülőgépekig. Felületesen szemlélve ezeket az eseményeket azt gondolhatjuk, hogy az orosz vezetés mindössze nyomást akar gyakorolni a Nyugatra, világossá akarja tenni, hogy Oroszország katonai szuperhatalom, ha azonban figyelembe vesszük az ország militarizálásának tempóját és mára elért mélységét, akkor sötétebb következtetésre juthatunk.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »