Nincs veszteség nélküli háború

Nincs veszteség nélküli háború

A cionisták azt állították, hogy 1983 óta az egyik legnagyobb támadásukat hajtották végre Szíria ellen, ami igaz. Azonban azt is állították, hogy a támadásaik sikeresek voltak és Szíria a legnagyobb csapások egyikét szenvedte el 1983 óta.

Mielőtt részletekbe megyünk, hagy mondjuk el ezen az oldalon, hogy a Szíriai Parancsnokság és az Orosz Honvédelmi Minisztérium nem tagadja a veszteségeket, a szíriai veszteségeket nyilvánosságra hozták.

A cionisták bemutattak egy videót arról, hogy egy 250 kilométer hatótávú levegő-föld rakéta eltalál egy Pantszir-SZ1 légvédelmi komplexumot. A Syrian Arab Army oldal nem tagadta ezt, időben előbb jelentették be angol nyelvű beszámolójukban, mint az ellenség tette.

Ezenkívül bemutattak több animációt, szerkesztett képet a támadásaikról, közöttük egyet amiről azt állítják, hogy egy BM-27 rakéta sorozatvető.

Hírdetés

A valódi kérdés az, ha van bármi más tény, mint amit a szíriai források nyilvánosan bejelentettek és ha esetleg eltaláltak más célpontokat, ahogyan állították, akkor miért csak animációkat mutatnak be? Miért nem tesznek közzé más felvételeket, ahogy a Pantszir komplexum esetében tették?

Ha valaki még mindig kétségben van és nem tudja megszámolni a támadásokat, mert az ellenséges állítások hamisak: körülbelül 30 repülőgépet használtak, amelyek 4 hullámban indítottak rakétákat, amelyek legalább 100 kilométer távolságra voltak a szíriai légtértől. Szintén bevetettek legalább 10 föld-föld rakétát, közöttük a szárazföldi telepítésű Delilah-GL támadó eszközöket.

Mindeddig a Pantszir-SZ1 megsemmisülésről a következő tudható, ha nem lenne nyilvánvaló az ellenséges felvételről, a komplexum már nem volt üzemben, mert a rakétái/lőszerei kifogytak és a kezelőszemélyzet a töltőjárműre várakozott, hogy pótolják a rakétákat. Habár a Syrian Arab Army oldal egy hosszabb jelentést fog megosztani nem sokára, de akik azt hiszik, hogy egy csata vagy egy háború megvívható veszteségek nélkül, tévednek!

Orientalista.hu  – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »