Nincs veszélyben az uniós pénzek kifizetése

Nincs veszélyben az uniós pénzek kifizetése

Peter Kmec (Hlas-SD) helyreállítási tervért felelős miniszterelnök-helyettes elutasítja az ellenzék állításait, melyek szerint veszélyben van a helyreállítási tervből származó pénzek felhasználása. „Az, hogy 6,4 milliárd euró van veszélyben, teljes képtelenség” – állapította meg a pénteki sajtótájékoztatóján.

Szerinte fölöslegesen átpolitizálják a témát, ez az európai parlamenti választások előtti kampány része. Jelezte: jövő héten válaszol az Európai Bizottság levelére.

Hírdetés

– jelentette ki Kmec. Figyelmeztetett: a konzultációk során sokszor olyan ügyekről van szó, amelyeket a mostani kormány az előző kormánytól örökölt.

A helyreállítási terv negyedik kifizetési kérelmével kapcsolatban kifejtette, hogy az értékelési folyamatot azért függesztették fel, mert még nem fejeződött be a 13. nyugdíjról szóló törvény elfogadásával kapcsolatos jogalkotási folyamat. A jogszabály elfogadására a parlament következő ülésén kerülhet sor. “Amint a törvényt elfogadják a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kiegészítésével, a bizottság ismét elindítja az értékelési folyamatot” – mondta. “A negyedik kifizetési kérelemmel kapcsolatos összes többi nyitott kérdés már teljesült” – jelentette ki.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »