Nincs túlélő, a terrortámadást kizárták

Nincs túlélő, a terrortámadást kizárták

Nincs túlélője az orosz légi katasztrófának. A moszkvai védelmi minisztérium gépe nem sokkal a felszállás után zuhant a Fekete-tengerbe, a roncsokat a szocsi partoktól másfél kilométerre találták meg. A Tu–154-es típusú repülő Szíriába tartott, fedélzetén 92 emberrel. Az orosz hatóságok kizárták a terrortámadást.

Virágokat helyeznek el, és mécseseket gyújtanak az orosz hadsereg Alekszandrov ének- és táncegyüttes tagjainak emlékére. A Tu–154-es reggel indult Szocsiból a szíriai Latakiába, ahova gyógyszerszállítmányt is vitt, ám két perccel a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. A gép roncsait Szocsi partjaitól másfél kilométerre találták meg a Fekete-tengerben. Tíz és fél négyzetkilométeres területen kutatnak a hatóságok.

Hírdetés

„Hamarosan több mint száz búvár érkezik a térségbe különleges eszközökkel. Összességében véve több mint háromezer ember vesz részt a kereső és mentő tevékenységben” – tájékoztatott Igor Konasenkov, az orosz védelmi tárca szóvivője.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a tragédia miatt hétfőre nemzeti gyászt rendelt el. „Mindenekelőtt őszinte részvétemet szeretném kifejezni a Fekete-tenger térségében életüket vesztett állampolgáraink családtagjainak. A kormány vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezte, amelyet a szállítási miniszter vezet. A szerencsétlenség okait felderítjük, és mindent megteszünk az áldozatok családtagjainak támogatására” – mondta az orosz elnök.

A szerencsétlenség okát még vizsgálják, egyelőre műszaki hibára, vagy emberi hibára gyanakodnak. Az orosz parlament felsőházának elnöke kizárta a terrortámadást, a védelmi minisztérium ugyanakkor azt közölte, hogy a gépet két évvel ezelőtt szervizelték, és egy első osztályú tapasztalt pilóta vezette, aki eddig több mint háromezer órát repült.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »