Nincs többé afgán vagy pakisztáni – ismét demonstrálnak a Keletinél

Nincs többé afgán vagy pakisztáni – ismét demonstrálnak a Keletinél

Estére ismét demonstrációba kezdtek a budapesti Keleti pályaudvar főbejáratánál a napok óta ott tartózkodó migránsok. A bicskei pályaudvarnál egész nap ott állt az a vonat, ami még reggel indult volna Sopronba, noha a rendőrség szerint az állomás nem műveleti terület, a sajtó munkatársait még sem engedik közel a migránsokhoz.

A migránsok tömegesen akarnak elindulni a Baross térről, azt mondják, ha legalább ezer ember indul útnak az osztrák határ felé, akkor nincsen, ami megállítsa őket. Komolyan bírálták az Orbán-kormány menekültpolitikáját, azt mondják, hogy a kormányzat kétszínű.

Nem indulnak

Hírdetés

Nem indulnak a Keleti pályaudvarról vonatok Nyugat-Európába, a járatok felfüggesztését a migrációs válság miatt rendelte el a MÁV.

A Keleti pályaudvarnál tüntetők Németország segítségét várják. Annak a véleményüknek is hangot adtak továbbá, hogy jelen helyzetben nincs többé afgán, pakisztáni vagy szír – csak arabok vannak, akiknek össze kell fogni, mert akkor megállíthatatlanok lesznek.

Nem esznek, nem isznak

Menekültek miatt vesztegel órák óta egy Sopronba tartó vonat Bicskén, a szerelvényt rendőrök állították meg, hogy a migránsokat a helyi menekülttáborba szállítsák. A bevándorlók egy része nem hagyta el a vonatot, mások pedig a peronon üldögélnek. Egyesek tiltakozásul a vágányra vetették magukat. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben cáfolta, hogy műveleti területté nyilvánította az állomást, a sajtót mégsem engedik a vonat közelébe.

A Hír TV tudósítója 19 órakor azt jelentette, hogy egyre több migráns skandálja azt, hogy Németországba akar menni, addig pedig nem esznek és nem isznak, ameddig ezt nem engedik meg nekik a magyar hatóságok. Bicske lakosai közül többen is támogatásukról biztosították a menekülteket.

A Hír TV korábbi tudósításai a menekülthelyzetről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »